Η AstraZeneca εξαγοράζει την κινεζική Gracell για 1,2 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η AstraZeneca εξαγοράζει την κινεζική Gracell για 1,2 δισ. δολάρια
Η AstraZeneca, ενισχύοντας τις επενδύσεις της στην ιατρική καινοτομία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, συμφώνησε να αποκτήσει την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης κυτταρικών θεραπειών Gracell Biotechnologies έναντι έως και 1,2 δισ. δολάρια.

Η AstraZeneca, ενισχύοντας τις επενδύσεις της στην ιατρική καινοτομία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, συμφώνησε να αποκτήσει την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης κυτταρικών θεραπειών Gracell Biotechnologies έναντι έως και 1,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Βloomberg, που επικαλείται τη συμφωνία, η AstraΖeneca θα αποκτήσει την Gracell με έδρα τη Σαγκάη έναντι 2 δολαρίων ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε προκαταβολή μετρητών ύψους 1 δισ. δολαρίων. Μια πρόσθετη αγορά μετοχών που εξαρτάται από την επίτευξη ορισμένων ρυθμιστικών ορόσημων θα ανεβάσει τελικά την αξία της συμφωνίας στα 1,2 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξαγορά θα εμπλουτίσει το «οπλοστάσιο» της AstraZeneca με τη λεγόμενη θεραπεία CAR-T που τροποποιεί τα ίδια τα ανοσοκύτταρα του ασθενούς για την καταπολέμηση του καρκίνου. Μία πειραματική διαδικασία που επεξεργάζεται η Gracell, με την ονομασία GC012F, θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία για διάφορες μορφές καρκίνου του αίματος, όπως το πολλαπλό μυέλωμα και αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο λύκος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των 2 εταιριών.

Η συμφωνία ήρθε μετά τη συμφωνία που σύναψε η AstraZeneca τον Νοέμβριο με την κινεζική βιοτεχνολογική εταιρεία Eccogene για την από κοινού ανάπτυξη ενός χαπιού απώλειας βάρους, μιας από τις πιο «καυτές» κατηγορίες φαρμάκων, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις Novo Nordisk και Eli Lilly, δύο επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα 2 επώδυνα μαθήματα που πήρε η Goldman Sachs το 2023

Capital Economics: Σωστά οι αγορές δεν ακούν την ΕΚΤ - Αυτές θα «επιβάλουν» τη δημοσιονομική πειθαρχία

Τράπεζες: Το πιο «άγριο» τσεκούρι από την κρίση του 2008 - Σχεδόν 62.000 απολύσεις φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider