«Κύπρος» το όνομα του πρώτο Airbus A321neo της SKY express

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κύπρος» το όνομα του πρώτο Airbus A321neo της SKY express
Με το συμβολικό όνομα "Κύπρος" βαπτίστηκε το πρώτο αεροσκάφος Airbus A321neo της αεροπορικής εταιρείας Sky express, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Με το συμβολικό όνομα "Κύπρος" βαπτίστηκε το πρώτο αεροσκάφος Airbus A321neo της αεροπορικής εταιρείας Sky express, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Ιωάννη Γρύλο, ιδρυτή & πρόεδρο του Ομίλου IOGR, μέλος του οποίου είναι και η SKY express, «τόσο για την απόφασή του να ονομάσει το καινούργιο αεροσκάφος της εταιρείας με την επωνυμία της πατρίδας μας όσο και για την επιτυχημένη τριετή παρουσία της SKY express στη χώρα μας, την οποία θεωρούμε πολύτιμο συνεργάτη».

«Είμαστε περήφανοι και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Κύπρο αυτό το τελευταίας γενιάς αεροσκάφος να διασχίζει τους διεθνείς αιθέρες με το όνομα της πατρίδας μας. Είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο μέσα στο σημερινό περιβάλλον του διεθνούς ανταγωνισμού να βλέπουμε δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις όπως τη Sky express, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα την οικονομία και το επιβατικό κοινό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, η Sky express αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019 «και για αυτό σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Η εταιρεία συμπληρώνει τρία επιτυχημένα χρόνια παρουσία στην πατρίδα μας, ξεκίνησε τις πτήσεις από την Αθήνα το 2021, ακολούθησε η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λάρνακα. Διαθέτοντας την ίδια στιγμή δημοφιλείς συνδέσεις με ευρωπαϊκούς προορισμούς, στηρίζοντας την ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Στηρίζουμε ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, που για εμάς, μια νησιωτική χώρα είναι απαραίτητος και χρήσιμος για την οικονομία και την κοινωνία. Η διασφάλιση καλής αεροπορικής σύνδεσης για τη χώρα μας αποτελεί εξάλλου προτεραιότητα. Φέτος, εξυπηρετούνται 157 δρομολόγια από 56 αεροπορικές εταιρείες, συνδέοντας τη χώρα μας με 39 άλλες, ενώ στόχος για το επόμενο έτος είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αεροπορική σύνδεση. Η απόφαση της Sky express να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας είναι ψήφο εμπιστοσύνης».

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου ανέφερε: «Το αεροσκάφος ΚΥΠΡΟΣ τιμά τόσο τη χώρα μας όσο και το αεροδρόμιό μας, καθώς θα αποτελεί έναν πρεσβευτή της Κύπρου σε όλη την Ευρώπη. Η SKY express με τη συνεχή ενίσχυση στον στόλο, στις υπηρεσίες και στα δρομολόγιά της εδραιώνει τη θέση της στην αγορά, ενώ η επένδυσή της στο νησί μας αλλά και η μακροπρόθεσμη ματιά στην εξέλιξη του τουρισμού είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική του κυπριακού προϊόντος».

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Γρύλος, ιδρυτής & πρόεδρος του Ομίλου IOGR, μέλος του οποίου είναι και η SKY express, τόνισε: «Ήρθαμε για να μείνουμε και να γίνουμε μέρος της προόδου της Κύπρου. Για να συμβάλουμε στη συνδεσιμότητα του τόπου και στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του». Και συνέχισε «Πριν από τρία, περίπου, χρόνια, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, επιλέξαμε την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό μας. Η απόφασή μας αυτή έχει δικαιωθεί απόλυτα. Με την παρουσία μας δημιουργήσαμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ναύλων, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την προσφορά ενός σύγχρονου αεροπορικού προϊόντος, με τελικό ωφελούμενο το επιβατικό κοινό. Η Κύπρος μας έχει αγκαλιάσει. Και εμείς από τη μεριά μας φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων της. Παράλληλα προχωράμε συνεχώς σε σημαντικές επενδύσεις εδώ στην Κύπρο. Με την πρωτοβουλία μας να δώσουμε στο πρώτο AIRBUS Α321neo της SKY express, το πιο σύγχρονο αεροσκάφος της κατηγορίας του, το όνομα ΚΥΠΡΟΣ εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην κυπριακή κοινωνία που μας αγκάλιασε, αλλά και για να υπογραμμίσουμε τη βούλησή μας να συνδεθούμε ακόμα πιο στενά με την Κύπρο και τους ανθρώπους της».

Στην τελετή ονοματοδοσίας συμμετείχαν ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Κύπριος υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφειάδης, ο υφυπουργός Τουρισμού της ΚύπρουΚώστας Κουμής, εκπρόσωποι της Hermes Airports, εκπρόσωποι φορέων της Κύπρου, συνεργάτες της SKY express.

Η πτητική παρουσία της Sky express στην Κύπρο

* 3 καθημερινές πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα

* 4 πτήσεις την εβδομάδα από Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη

Μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια, από το Φεβρουάριο του 2021, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, οπότε η SKY express εγκαινίασε τα δρομολόγια εξωτερικού επιλέγοντας την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό της:

* 6.047 πτήσεις μέχρι σήμερα με 655.000 επιβάτες- μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια

* 516 πτήσεις από / προς Θεσσαλονίκη, 56.000 επιβάτες

Μετά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το 2021 η γραμμή, το 2022 έγινε breakeven και σήμερα είναι πλέον κερδοφόρα. Η πληρότητα αυξάνεται σταθερά, ενώ παρατηρείται αύξηση των επαναλαμβανόμενων επιβατών.

Καθημερινά, ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος του στόλου της SKY express διανυκτερεύει στην Κύπρο, διασφαλίζοντας πρωινά δρομολόγια για το κυπριακό επιβατικό κοινό.

* Συνδέσεις μέσω Αθήνας σε όλο το δίκτυο προορισμών εσωτερικού της SKY express (33) -του μεγαλύτερου δικτύου στην Ελλάδα- και εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα οι προορισμοί εξωτερικού από 11 το χειμώνα, το καλοκαίρι αυξάνονται σε 15 με την προσθήκη του Παρισιού, της Λιλ, της Λυών και της Νάντης από το Ηράκλειο, Κρήτη

* 300.000 επιβάτες ετησίως, Έλληνες & ξένοι σε ένα σύνολο 450.000 θέσεων (ATH & SKG)

* 31% περισσότεροι επιβάτες από το 2022 -η αύξηση αυτή αφορά στα δρομολόγια από Κύπρο προς Ελλάδα).

Με σκοπό την έλευση επισκεπτών απ' όλο τον κόσμο, η SKY express διατηρεί στρατηγικές συμφωνίες με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, δίνοντας τη δυνατότητα διασύνδεσης της Κύπρου και πέραν της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα με την αμερικανική ήπειρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Συνεπείς στη δέσμευση για την εγκατάσταση του συστήματος «ETCS» στον άξονα Αθήνα – Θεσ/νίκη – Προμαχώνας

ΕΡΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του συστήματος ETCS στον άξονα Αθήνα – Θεσ/νίκη – Προμαχώνας

Η Maersk αλλάζει την πορεία των πλοίων - Θα κάνουν τον γύρο της Αφρικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider