HDB: Το 68% των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων θέλει να επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HDB: Το 68% των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων θέλει να επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες
Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
Ο Δείκτης Ικανοποίησης πελατών ανέρχεται στο 74% και αφορά στη συνολική λειτουργία της HDB, στα προϊόντα και στα μη χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει.

Θετική η αντίληψη της επιχειρηματικής κοινότητας για τα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB, σύμφωνα με έρευνα ικανοποίησης πελατών που πραγματοποίησε η Metron Analysis, με ανάθεση της τράπεζας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.057 επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν έως και το 2022 από τα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB και αναφέρθηκαν στην συνολική εμπειρία τους από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών, του χρόνου υλοποίησης των προγραμμάτων, στην γενικότερη συνεργασία, καθώς και στη δυνατότητα επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους στο μέλλον.

Ο Δείκτης Ικανοποίησης πελατών ανέρχεται στο 74% και αφορά στη συνολική λειτουργία της HDB, στα προϊόντα και στα μη χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει.

Τα κεντρικά συμπεράσματα της έρευνας

Τα κεντρικά συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:

  • Το 80% πιστεύει πως η HDB προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για υλοποίηση επενδυτικών στόχων σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος.
  • Το 76% αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια για το μέλλον σε περιόδους κρίσης.
  • Το 78% διαπιστώνει ταχύτητα στη διανομή πόρων.
  • Το 74% εντοπίζει σημαντικές ευκαιρίες καινοτομίας.
  • Το 71% κρίνει πως τα προγράμματα της HDB έχουν πιο ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις από αντίστοιχα του παρελθόντος.

Επιπλέον:

  • Το 72% εκτιμά πως η διανομή των πόρων γίνεται με μεγαλύτερη διαφάνεια, ενώ το 68% πιστεύει πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα με την μεσολάβηση της HDB διευκολύνει την πρόσβαση των ΜμΕ σε χρηματοδότηση.

Σε μια νέα ερώτηση, αναφορικά με τους λόγους απόρριψης αιτημάτων δανειοδότησης, οι επιχειρηματίες απάντησαν ότι οι κύριοι λόγοι αφορούν σε πιστοληπτικά κριτήρια τραπεζών, οικονομικά στοιχεία επιχείρησης, έλλειψη ικανοποιητικών εξασφαλίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 68% σκοπεύει να επεκταθεί σε νέους τομείς δραστηριότητας τους επόμενους 24 μήνες.

Ο κύριος τομέας επέκτασης για τις επιχειρήσεις είναι το «Περιβάλλον/πράσινη οικονομία/εξοικονόμηση ενέργειας» με 38%, ακολουθεί ο «Τουρισμός - πολιτισμός - αθλητισμός - εκπαίδευση - κοινωνία» με 37% και έπειτα ο τομέας «Κατασκευές-Μεταφορές» με 34%.

Δήλωση

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HDB, Γεώργιος Ζαββός δήλωσε: «Είναι κεντρικός άξονας της στρατηγικής της HDB η διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση. Στη βάση των αξιών μας, με ταχύτητα και διαφάνεια, όπως καταδεικνύει η έρευνα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα την υλοποίηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών ετοιμάζοντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις επείγουσες ανάγκες αλλά και νέες απαιτήσεις της οικονομίας μας. Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε καθοριστικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για διεύρυνση του κύκλου των χρηματοδοτούμενων ΜμΕ, καλύπτοντας ατέλειες της αγοράς, δημιουργώντας νέες αγορές και αντιμετωπίζοντας εμπράκτως τα προβλήματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, τόσο ως προς την αύξηση του κόστους δανεισμού, όσο και την ενδεχόμενη έλλειψη πηγών ρευστότητας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Αποσύρεται η εισφορά των μονάδων αερίου – Τέλος στο «καπέλο» στους λογαριασμούς

Μητσοτάκης: Η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ ένα μόνο βέλος στη φαρέτρα μας για την ακρίβεια

Στα σκαριά η δημιουργία φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου - Κατηγοριοποίηση επαγγελμάτων σε «ζώνες επικινδυνότητας»

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider