Αττική Οδός: Προσφυγή στο ΣτΕ από Vinci - Mytilineos

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αττική Οδός: Προσφυγή στο ΣτΕ από Vinci - Mytilineos
attiki odos geniki
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού της νέας παραχώρησης για την Αττική Οδό κατέθεσε η επιλαχούσα κοινοπραξία Vinci - Mytilineos, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς.

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού της νέας παραχώρησης για την Αττική Οδό κατέθεσε η επιλαχούσα κοινοπραξία Vinci - Mytilineos, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς. Ως γνωστόν, στον διαγωνισμό της νέας 25ετούς σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού (ΤΑΙΠΕΔ) η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής – πλειοδότης με προσφορά 3,27 δις ευρώ.

Πρόσφατα, όπως είχε αποκαλύψει το insider.gr, είχε απορριφθεί από την ΕΑΔΗΣΥ και η κύρια προσφυγή του γκρουπ, ωστόσο, όπως σημειώναμε και τότε, εκκρεμούσε τυχόν προσφυή και στο ΣτΕ, όπως και έγινε. Εξέλιξη που θα φέρει προφανώς καθυστέρηση σε διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα, καθώς θα εκκρεμούν βήματα προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού (Ελεγκτικό Συνέδριο, Βουλή κ.α.) με την τρέχουσα σύμβαση να λήγει τον Οκτώβριο 2024. Στον προϋπολογισμό για το 2024 που προ ημερών κατατέθηκε αναφέρεται ότι το οικονομικό κλείσιμο προβλέπεται για το Q4 του 2024.

Αν τελικά υπάρχουν καθυστερήσεις και δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τον Οκτώβριο 2024, το asset θα επιστρέψει στο Δημόσιο που ίσως εξετάσει το ενδεχόμενο διαγωνισμού εξπρές για τη λειτουργία του οδικού άξονα μέχρι το κλείσιμο της διαδικασίας, όπως συμβαίνει και τώρα με την Εγνατία Οδό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider