Easyjet: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στη χρήση του 2022 - Πρώτη φορά μέρισμα από το 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Easyjet: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στη χρήση του 2022 - Πρώτη φορά μέρισμα από το 2019
Ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της EasyJet στο οικονομικό έτος 2023, ωστόσο η low cost αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε πως η γεωπολιτική αστάθεια αναμένεται να πλήξει τα μεγέθη της στο τρέχον τρίμηνο.

Ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της EasyJet στο οικονομικό έτος 2023, ωστόσο η low cost αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε πως η γεωπολιτική αστάθεια αναμένεται να πλήξει τα μεγέθη της στο τρέχον τρίμηνο.

Πιο αναλυτικά, τα κέρδη προ τόκων και φόρων για την EasyJet στο οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκαν στα 432 εκατ. λιρών (545 εκατ. δολάρια), τη στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κέρδη 444,5 εκατ. λιρών. Σημειώνεται πως στη χρήση του 2022, η εταιρεία είχε αναφέρει ζημία 208 εκατ. λιρών.

Τα συνολικά έσοδα της βρετανικής αεροπορικής διαμορφώθηκαν στα 8,17 δισ. λίρες, υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για έσοδα 5,77 δισ. λιρών, ενώ ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε στα 82,8 εκατ. από 69,7 εκατ.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως θα προτείνει τη διανομή μερίσματος ύψους 4,5 πενών/μετοχή για πρώτη φορά μετά την πανδημία του κορονοϊού, ενώ η EasyJet ανέφερε πως οι τρέχουσες προοπτικές για το οικονομικό 2024 είναι θετικές.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της αεροπορικές ενισχύεται άνω του 4% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shein: Στη Wall Street μπαίνει ο κολοσσός online fast-fashion

Δολάριο: Κοντά στη χειρότερη μηνιαία πτώση ενός έτους - Σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ομολόγων

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια παραμένει το brent περιμένοντας τον OPEC+

gazzetta
gazzetta reader insider insider