Intralot: Το «βλέμμα» (και) στους ξένους επενδυτές – Το 9μηνο, η χρηματοοικονομική ενίσχυση, το road show της Morgan Stanley

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intralot: Το «βλέμμα» (και) στους ξένους επενδυτές – Το 9μηνο, η χρηματοοικονομική ενίσχυση, το road show της Morgan Stanley
Το turn around story του γκρουπ του Σ. Κόκκαλη, η ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης, οι επόμενες κινήσεις και τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου 2023 που επισπεύσθηκαν για τις 24/11, θα «μπούνε στις βαλίτσες» της διοίκησης της εισηγμένης για το «ραντεβού» στο Λονδίνο.

Με το «βλέμμα» (και) στο επενδυτικό road show στις 27-28 Νοεμβρίου που διοργανώνουν η ΕΧΑΕ με τη Morgan Stanley στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας στο Λονδίνο, ο όμιλος Intralot ετοιμάζεται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου 2023. Η Intralot σήμερα είναι μια εντελώς διαφορετική κεφαλαιακά εταιρεία σε σχέση με πριν λίγα χρόνια, έχοντας ενισχυθεί με 2 ΑΜΚ, με την πρόσφατη των 135 εκατ. ευρώ να φέρνει νέες προοπτικές, νέους μετόχους και νέο, σαφώς πιο ενισχυμένο, χρηματοοικονομικό προφίλ. Και δεν είναι ίσως τυχαίο ότι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα γίνουν μαζί, νωρίτερα απ’ ότι εκτιμούσε η αγορά, η ενημέρωση για το 9μηνο αλλά και η τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

«Παρουσιάζεται» στο road show ενισχυμένη

Ώστε, με «φρέσκα» τα μεγέθη των πρώτων 9 μηνών που πέραν της κεφαλαιακής ενίσχυσης λογικά θα δείχνουν και ανεβασμένη λειτουργική κερδοφορία, η Intralot να «παρουσιαστεί» στα funds που θα βρεθούν στο Λονδίνο. Άλλωστε, εσχάτως βρέθηκε και πάλι σε «στενή επαφή» μαζί τους στο πλαίσιο της διαδικασίας της πρόσφατης ΑΜΚ. Αν και πάντα ο όμιλος συνήθιζε να συμμετέχει σε road shows, φέτος το turn around που έχει καταφέρει φέρνει νέα δεδομένα για τις προοπτικές της. Κάτι που αναμφίβολα πιστώνεται στη διοικητική ομάδα της εισηγμένης αλλά και στον Σ. Κόκκαλη, ιδρυτή και βασικό μέτοχο της Intralot, που αποφάσισε προ ολίγων ετών να αναλάβει εκ νέου τα «ηνία» του γκρουπ που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές δυνάμεις παγκοσμίως στον χώρο του gaming.

Προσεχώς, άλλωστε, η εισηγμένη θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την έκδοση εταιρικού ομολόγου που εκτιμάται πέριξ των 130 εκατ. ευρώ (θα διαπραγματεύεται στην αγορά ομολόγων του ΧΑ), αλλά και σε σύναψη, όπως έχει αναφέρει η διοίκηση του γκρουπ, κοινοπρακτικού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ από πέντε τελικά ελληνικές τράπεζες, ώστε να αποπληρωθεί το ομολογιακό των 356 εκατ. ευρώ που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024 και φέρει κουπόνι 5,25%. Με αυτές τις κινήσεις ο καθαρός δανεισμός της αναμένεται να υποχωρήσει στα επίπεδα των 340 εκατ. ευρώ, με τη σχέση καθαρού χρέους προς ΕΒΙΤDA να διαμορφώνεται σε 2,3x στο τέλος του έτους.

Ο στρατηγικός επενδυτής Standard General κατέχει σχεδόν το 26,9%, ο Σωκράτης Κόκκαλης το 20,5% και η Intracom Holdings το 7,1%, στο μετοχολόγιο υπάρχουν family offices όπως των Γ. Μουνδρέα (4,8%), Π. Γερμανού, Β. Κάτσου, Ευτ. Βασιλάκη κ.α.. Η Intralot έχει αποκτήσει το 100% της θυγατρικής των ΗΠΑ, όπου μένει να δούμε τι είδους κινήσεις μπορεί να γίνουν (σε σχέση με είσοδο σε χρηματιστηριακή αγορά), ενώ πλέον, ενισχυμένη χρηματοοικονομικά είναι σε θέση να αναπτύξει την επιχειρηματική στρατηγική της. Αδιαμφισβήτητα το «βαρύ όπλο» για την Intralot είναι η θυγατρική στην Αμερική, από την οποία και προέρχεται σχεδόν το 55% των ενοποιημένων EBITDA (στο α’ 6μηνο).

«Ράλι» στο Χρηματιστήριο

Ενδιαφέρον έχει προφανώς και η χρηματιστηριακή της εικόνα, με τη μετοχή πλέον εδώ και λίγες συνεδριάσεις (από τις 8 Νοεμβρίου) να έχει «βγει» από το καθεστώς επιτήρησης όπου είχε «μπει» προ περίπου 3,5 ετών. Ο τίτλος στο ΧΑ έχει κινηθεί από την τιμή διάθεσης (ΑΜΚ) των 0,58 ευρώ προς τα επίπεδα των περίπου 0,94 ευρώ, με άνοδο σχεδόν 60%, με την κεφαλαιοποίηση να υπερβαίνει τα 567 εκατ. ευρώ, όταν το καλοκαίρι του 2020 μετά βίας έφτανε τα 13 εκατ. ευρώ. Μένει, επίσης, να φανεί αν η πορεία της μετοχής στο ταμπλό «βάλει» προσεχώς την εισηγμένη στη θέση της υποψήφιας για την ένταξή της στον Γενικό Δείκτη που προφανώς όλο και κάτι θα σημαίνει για τα χαρτοφυλάκια που ακολουθούν τους δείκτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται υπογραφές με Black Summit – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την υπο-παραχώρηση του λιμένα Καβάλας «Φίλιππος Β’»

Ποια μεγάλα και εμβληματικά projects «περνάνε» στην Intrakat μέσω ΑΚΤΩΡ – Από το Μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι τον ΒΟΑΚ

ΤΑΙΠΕΔ: Σε «κλοιό» προσφυγών από ΟΤΑ και φορείς διαγωνισμοί για αξιοποίηση ακινήτων και υποδομών 

gazzetta
gazzetta reader insider insider