Turkish Airlines: Σε διαπραγματεύσεις με την Airbus για την απόκτηση 355 αεροσκαφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Turkish Airlines: Σε διαπραγματεύσεις με την Airbus για την απόκτηση 355 αεροσκαφών
Ο τουρκικός αερομεταφορέας, τον περασμένο Μάιο είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να παραγγείλει 600 αεροπλάνα.

Η Turkish Airlines βρίσκεται σε συνομιλίες με την Airbus για το ύψος της μεγαλύτερης παραγγελίας στην ιστορία του αερομεταφορέα, εάν οριστικοποιηθεί.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας συναντήθηκε με αξιωματούχους της Airbus στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την αγορά 345 αεροπλάνων, επιπλέον της παραγγελίας για 10 αεροσκάφη A350-900 που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Οι αξιωματούχοι συζήτησαν μια παραγγελία που θα περιλαμβάνει 75 αεροπλάνα A350-900, 15 αεροπλάνα A350-1000, πέντε αεροπλάνα φορτίου A350F και 250 αεροπλάνα A321 NEO, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Διεξήχθησαν επίσης διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους της κατασκευάστριας κινητήρων Rolls-Royce, για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και εφεδρικών κινητήρων για τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A350.

Ο πρόεδρος της Turkish Airlines, Ahmet Bolat, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ο αερομεταφορέας σχεδίαζε να παραγγείλει 600 αεροπλάνα, χωρίς να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πόσα αποκτούσε από την Airbus ή την μεγάλη ανταγωνίστρια της, την αμερικανική Boeing.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider