IRIS Payments: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι χρήστες – Αύξηση 268% στις συναλλαγές το 10μηνο του 2023

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IRIS Payments: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι χρήστες – Αύξηση 268% στις συναλλαγές το 10μηνο του 2023
Για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2023, το IRIS P2P κατέγραψε τεράστια αύξηση, της τάξεως του 268%, στις συναλλαγές σε σχέση με το 2022 και μία ανάπτυξη - φαινόμενο 2.520% σε σχέση με το 2020.

Ξεπέρασε τον στόχο των 2 εκατομμυρίων χρηστών Person -to - Person, το σύστημα άμεσων πληρωμών χωρίς χρεώσεις IRIS, έχοντας διανύσει πολύ δρόμο από τους 525.000 χρήσης στις αρχές του 2020. Και αυτό δεν είναι το μόνο, αφού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2023, το IRIS P2P κατέγραψε τεράστια αύξηση, της τάξεως του 268%, στις συναλλαγές σε σχέση με το 2022 και μία ανάπτυξη - φαινόμενο 2.520% σε σχέση με το 2020. Οι χρήστες του IRIS P2P μοιράζονται 50% - 50% σε άντρες και γυναίκες από πλευράς χρήσης, ενώ 7 στους 10 χρήστες είναι σε ηλικίες από 18 έως 34 ετών.

Το IRIS Payments προσφέρει ανέξοδες λύσεις για άμεσες μεταφορές χρημάτων σε φίλους, πληρωμές σε ηλεκτρονικό κατάστημα, άμεσες πληρωμές σε επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις και πληρωμές προς το Δημόσιο. Μάλιστα, η υπηρεσία θα αποτελέσει «όπλο» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών στη μάχη κατά των τραπεζικών χρεώσεων, καθώς στο νομοσχέδιο για τα δάνεια που θα ψηφιστεί εντός του Νοεμβρίου, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση του IRIS Payments για αποδοχή πληρωμών από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Ειδικότερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα υποχρεούνται να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με σύστημα άμεσων πληρωμών, όπως επίσης να δέχονται άμεση πληρωμή από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο τούς το ζητήσει. Οι επιχειρήσεις στις οποίες είναι σήμερα υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών με κάρτες, στο εξής θα υποχρεούνται να δέχονται και τα συστήματα άμεσης πληρωμής. Η υποχρέωση θα ισχύσει από 1/12/2024.

Σημειώνεται ότι το ημερήσιο όριο συναλλαγών δωρεάν μέσω IRIS ανέρχεται σε 500 ευρώ. Η χρήση του IRIS Payments είναι πολύ απλή. Μόλις ενεργοποιήσετε το IRIS Payments στο κινητό σας - κάτι που παίρνει δευτερόλεπτα - μπορεί να το χρησιμοποιείτε για να στέλνετε ή να λαμβάνετε χρήματα στιγμιαία. Χρειάζεται λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, ενώ δεν χρειάζεται το ΙΒΑΝ του λογαριασμού, παρά μόνο ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου. Μέσω του IRIS μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσες μεταφορές χρημάτων σε φίλους, πληρωμές σε ηλεκτρονικό κατάστημα, άμεσες πληρωμές σε επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, ενώ μπορούν να πληρωθούν και οφειλές σε Φορείς του Δημοσίου (στο ηλεκτρονικό περιβάλλον εισπράξεων του Φορέα του Δημοσίου, με χρέωση λογαριασμού πληρωμών μέσω του e-Banking ή του mobile banking).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Τσιμπάνε» τα επιτόκια στις καταθέσεις, φρενάρει η άνοδός τους στα δάνεια

ABBank: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο 9μηνο και απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 23% 

Τράπεζες: Άνω του 1,2 δισ. ευρώ αναμένονται τα κέρδη γ' τριμήνου – «Αγκάθι» η ισχνή πιστωτική επέκταση

gazzetta
gazzetta reader insider insider