Shell: Με περικοπές 200 θέσεων εργασίας μέσα στο 2024 «αποψιλώνει» το τμήμα καθαρής ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shell: Με περικοπές 200 θέσεων εργασίας μέσα στο 2024 «αποψιλώνει» το τμήμα καθαρής ενέργειας
Οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αναθεώρησης από τον CEO της Shell, Wael Sawan, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι τον Ιανουάριο.

Περικοπές σε 200 θέσεις εργασίας σχεδιάζει η Shell για το 2024, οι οποίες θα αφορούν το τμήμα λύσεων «καθαρής ενέργειας», όπως αναφέρει το CNBC.

Το τμήμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα της εταιρείας βοηθά στη μετάβαση της Shell στην καθαρή ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου, δεδομένης της δέσμευσής της να γίνει μια «ενεργειακή επιχείρηση καθαρών μηδενικών εκπομπών» έως το 2050. Η εταιρεία θα μεταφέρει ορισμένες από τις εν λόγω θέσεις εργασίας σε άλλα τμήματα του εργατικού δυναμικού της που ξεπερνά τις 90.000, ενώ επιπλέον 130 θέσεις θα τεθούν «υπό επανεξέταση» κατά τη διάρκεια του 2024.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αναθεώρησης από τον CEO της Shell, Wael Sawan, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι τον Ιανουάριο. Η απόφαση έρχεται επίσης μετά την αποτυχία της Shell να εξασφαλίσει επιχορήγηση 7 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη ενέργειας υδρογόνου.

Η Shell είχε υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση για έναν κόμβο υδρογόνου στη Λουιζιάνα, αλλά τελικά δεν ήταν στη λίστα των επτά κόμβων που έλαβαν επιχορήγηση σε αυτόν τον γύρο. Η εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθεί να περιμένει μια επίσημη εξήγηση από το Υπουργείο Ενέργειας σχετικά με το γιατί δεν επιλέχθηκε ο κόμβος της στη Λουιζιάνα.

Εν τω μεταξύ, η Shell σχεδιάζει επενδύσεις 10-15 δισ. δολαρίων ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα τα επόμενα δύο χρόνια, οι οποίες θα περιλαμβάνουν βιοκαύσιμα, υδρογόνο, δέσμευση άνθρακα και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την επένδυσή της στη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς ενέργειας υδρογόνου στην Ευρώπη.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου της έως το 2030, προκειμένου να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της υποχώρησαν.

Η Shell, μαζί με πολλές μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, έχει δεχθεί πυρά για τον ρόλο της στη διαιώνιση της κλιματικής αλλαγής. Έχει ασκηθεί μήνυση στο παρελθόν για την αποτυχία της να συμβαδίσει με τους στόχους για το κλίμα που περιγράφονται στη Συμφωνία του Παρισιού. Η εταιρεία συγκαταλέγεται επίσης αυτή τη στιγμή μεταξύ των πετρελαϊκών κολοσσών που η Καλιφόρνια μηνύει για φερόμενη εξαπάτηση του κοινού σχετικά με την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Νέες απολύσεις στα «σκαριά» - Στόχος η μείωση των εξόδων

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Enel στη Ρουμανία - Στα 1,24 δισ. ευρώ το τίμημα

Λαγκάρντ: Να γιορτάσουμε την αποκατάσταση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία - Το τραπεζικό σύστημα έχει μεταμορφωθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider