Η Deutsche Bank νίκησε τις προβλέψεις: Κέρδη 1 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο - Αύξηση εσόδων 3%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Deutsche Bank νίκησε τις προβλέψεις: Κέρδη 1 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο - Αύξηση εσόδων 3%
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου 1,031 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου 1,031 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν 997 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το 1,031 δισ. ευρώ συνιστά πτώση της τάξεως του 8% σε σχέση με τα κέρδη για το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, αλλά ήταν 35% υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο.

Για το γ' τρίμηνο του 2022, το γερμανικό τραπεζικό μεγαθήριο είχε καθαρά κέρδη 1,115 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και της αυξημένης αστάθειας της αγοράς.

Τα έσοδα για το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν περίπου 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 7,13 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Deutsche Bank εκτιμά ότι βαδίζει σε καλό δρόμο για να φτάσει περίπου τα 29 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, το «ταβάνι» του εύρους των προβλέψεών της.

«Έχουμε βελτιώσει ουσιαστικά τις προοπτικές του κεφαλαίου μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σούινγκ. «Αυτό μας δίνει το περιθώριο να επενδύσουμε στην ανάπτυξη του μοντέλου μας Global Hausbank, να βελτιώσουμε περαιτέρω τις αποδόσεις και να αυξήσουμε και να επιταχύνουμε τις διανομές μερισμάτων στους μετόχους μας» πρόσθεσε.

Ο CEO είχε υποσχεθεί να αυξήσει τα έσοδα, διατηρώντας παράλληλα το κόστος υπό έλεγχο, καθώς επιδιώκει να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να επιστρέψει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους σε διάστημα πέντε ετών. Ενώ η αύξηση των επιτοκίων συνέβαλε στην αντιστάθμιση της επιβράδυνσης των συναλλαγών τα τελευταία τρίμηνα, ο υψηλός πληθωρισμός και μια σειρά από προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία έχουν δυσχεράνει την κατάσταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το real estate – Η τάση, τα νέα «προϊόντα» και οι hot τομείς

Alphabet: Αυξημένα κατά 11% τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Στα 76,69 δισ. δολάρια

Στα «πράσινα» η Wall Street με πρωταγωνιστή τον Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider