Citigroup: Στην τελική ευθεία η μεγαλύτερη αναδιοργάνωσή της τράπεζας εδώ και δεκαετίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: Στην τελική ευθεία η μεγαλύτερη αναδιοργάνωσή της τράπεζας εδώ και δεκαετίες
Το ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι θα μετακινηθούν θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Οι διευθυντές της Citigroup εξετάζουν τους καταλόγους προσωπικού για να καθορίσουν μέχρι τον Νοέμβριο ποιος θα παραμείνει στη θέση του, ποιος θα επανατοποθετηθεί ή θα απολυθεί κατά τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωσή της τράπεζας εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με παγκόσμιο σημείωμα προς το προσωπικό που ήρθε σε γνώση του Reuters. «Κάποιοι ρόλοι θα αλλάξουν, νέοι ρόλοι μπορεί να δημιουργηθούν και ρόλοι που δεν ταιριάζουν στη νέα μας δομή θα εξαλειφθούν», έγραψε στο σημείωμα η Σάρα Βέχτερ, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας. «Αυτό το επόμενο επίπεδο αλλαγής έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί τον Νοέμβριο».

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις εργασίας καταργούνται μπορεί να είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις και η Citigroup θα προσφέρει αποζημίωση απόλυσης και περίοδο προειδοποίησης για όσους είναι επιλέξιμοι για απόλυση, σύμφωνα με το μήνυμα προς τους εργαζομένους. Η τράπεζα δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της είδησης.

Η Citigroup συγκάλεσε επίσης συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους της την Τετάρτη, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Τα στελέχη ασχολήθηκαν με τα μέτρα που περιγράφονται στο υπόμνημα της Βέχτερ, ανέφερε μια πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Η συνάντηση έγινε αιφνιδιαστικά, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν ειδοποιηθεί μόλις 15 λεπτά νωρίτερα, ενώ η συνάντηση διήρκεσε μόνο 30 λεπτά, ανέφερε η ίδια πηγή. Η Citigroup αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τη συνεδρίαση των διευθυνόντων συμβούλων.

Τον περασμένο μήνα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citi, Τζέιν Φρέιζερ, ανακοίνωσε μια σαρωτική αναδιοργάνωση για να απλοποιήσει τη δομή της τράπεζας μετά την αποεπένδυση από μη βασικές αγορές και την εστίαση σε κερδοφόρους τομείς. Το σημείωμα της Φρέιζερ προς το προσωπικό δεν ανακοίνωσε τον αναμενόμενο αριθμό περικοπών θέσεων εργασίας, αλλά ανέφερε ότι οι αποχωρήσεις θα επιτρέψουν στο προσωπικό που παράγει έσοδα και στους dealmakers να εστιάσουν τον χρόνο τους στους πελάτες.

«Θα αποχαιρετήσουμε μερικούς πολύ ταλαντούχους και σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους», έγραψε η Φρέιζερ.

Η Citi είχε 240.000 υπαλλήλους στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους. Αυτό το νούμερο συγκρίνεται με τους αριθμούς των περίπου 216.000 εργαζομένων στην Bank of America και 234.000 στη Wells Fargo, τον δεύτερο και τον τέταρτο μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ αντίστοιχα.

Πάντως η Φρέιζερ χρησιμοποίησε και σκληρή γλώσσα στο μήνυμα της προς το προσωπικό: «Δεν έχουμε χώρο για αδιάφορους, δεν έχουμε χώρο για ανθρώπους που θέλουν να σταθούν στο περιθώριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider