Ο Τιμ Κουκ της Apple έβαλε στην τσέπη 41 εκατ. δολάρια από πώληση μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τιμ Κουκ της Apple έβαλε στην τσέπη 41 εκατ. δολάρια από πώληση μετοχών
Συνολικά 41 εκατομμύρια δολάρια «έβαλε στην τσέπη» ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, από την πώληση μετοχών της εταιρείας του.

Συνολικά 41 εκατομμύρια δολάρια «έβαλε στην τσέπη» ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, από την πώληση μετοχών της εταιρείας του. Επρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη πώληση που έχει κάνει σε διάστημα άνω των δύο ετών, με τη μετοχή της κατασκευάστριας του iPhone να έχει υποχωρήσει από τα πρόσφατα υψηλά της.

Ο Cook πούλησε περίπου 241.000 μετοχές, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ περίπου 270.000 μετοχές παρακρατήθηκαν για φορολογικούς σκοπούς. Ο Κουκ διαθέτει ακόμη περίπου 3,28 εκατομμύρια μετοχές της Apple στην οποία εργάζεται εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Η πώληση των μετοχών έρχεται μετά από σπάνια μείωση, της τάξης του 40%, που έγινε στις αποδοχές του Κουκ για το 2023. Στο πλαίσιο των αλλαγών που έγιναν στο πακέτο αποζημίωσής του, οι μετοχές που λαμβάνει σε συνάρτηση με την απόδοση της Apple θα αυξηθούν στο 75% φέτος, από 50% προηγουμένως.

Η τελευταία μεγάλη πώληση μετοχών από τον Κουκ είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2021, οπότε είχε πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 750 εκατ. δολαρίων, έχοντας ολοκληρώσει μια δεκαετία στο «τιμόνι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider