«Άλμα» 13% για την Schott Pharma μετά την μεγαλύτερη IPO στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» 13% για την Schott Pharma μετά την μεγαλύτερη IPO στη Γερμανία
«Άλμα» άνω του 10% καταγράφει ο τίτλος της φαρμακευτικής Schott Pharma στο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

«Άλμα» άνω του 10% καταγράφει ο τίτλος της φαρμακευτικής Schott Pharma στο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στον απόηχο της μεγαλύτερης αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) που έγινε φέτος στη Γερμανία, ύψους 813 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ενισχύεται κατά σχεδόν 13% στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ η εταιρεία που ανήκει στο Ίδρυμα Carl Zeiss πούλησε συνολικά περισσότερες από 30 εκατ. μετοχές κατά την αρχική δημόσια προσφορά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ξεχωρίζει στην υποτονική ευρωπαϊκή αγορά για τις IPO, με τις γερμανικές εταιρείες να εισάγονται στο χρηματιστήριο ταχύτερα από άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η εταιρεία πράσινου υδρογόνου Thyssenkrupp Nucera AG και η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, Ionos SE.

Σημειώνεται πως η Schott Pharma εξειδικεύεται στην παραγωγή ιατρικών ειδών και προμηθεύει τη φαρμακοβιομηχανία με δοχεία για ενέσιμα φάρμακα. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν προγεμισμένες σύριγγες για εμβόλια και αμπούλες που έχουν σχεδιαστεί για την αποτροπή της παραχάραξης φαρμάκων.

Ανάμεσα στους επενδυτές ξεχωρίζει η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ που αγόρασε μετοχές της Schott Pharma ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στην τιμή της IPO ενώ και οι BNP Paribas, Bank of America και Deutsche Bank ηγήθηκαν της πώλησης μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider