Air France-KLM: Θα αγοράσει 50 αεροσκάφη Airbus Α350 -Δεν επέλεξε την Boeing

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Air France-KLM: Θα αγοράσει 50 αεροσκάφη Airbus Α350 -Δεν επέλεξε την Boeing
Η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραγγείλει 50 αεροσκάφη Airbus A350 μεγάλων αποστάσεων, μαζί με δικαιώματα απόκτησης επιπλέον 40 αεροσκαφών, στην πιο μεγάλη αγορά αεροσκαφών ευρείας ατράκτου καθώς ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος ανανεώνει τον στόλο του.

Η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραγγείλει 50 αεροσκάφη Airbus A350 μεγάλων αποστάσεων, μαζί με δικαιώματα απόκτησης επιπλέον 40 αεροσκαφών, στην πιο μεγάλη αγορά αεροσκαφών ευρείας ατράκτου καθώς ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος ανανεώνει τον στόλο του.

Η προσωρινή συμφωνία περιλαμβάνει τόσο το A350-900 όσο και τα μεγαλύτερο μοντέλο A350-1000, ενώ τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2026 και 2030. Το συμβούλιο της Air France-KLM ενέκρινε το deal, η αξία του οποίου εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία έρχεται μετά από σκληρή μάχη ανάμεσα στην Airbus και την Boeing, καθώς οι σχεδιαστές του στόλου της αεροπορικής εταιρείας «ζύγιζαν» το εύρος, το μέγεθος και το κόστος για να αντικαταστήσουν τα Airbus A330 και τα παλιότερα Boeing 777.

Το έντυτο του κλάδου Air Current, ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Air France-KLM βρίσκεται κοντά σε μια παραγγελία για 50 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου και ότι ένας παράγοντας ήταν η εμβέλεια που συνδέεται με την παράκαμψη του ρωσικού εναέριου χώρου εν μέσω των συνεχιζόμενων κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Υποθέτουμε ότι η απαγόρευση των υπερπτήσεων πάνω από τη Ρωσία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ben Smith στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της παραγγελίας.

Ο Smith είπε ότι το A350 είχε κερδίσει είτε σε εμβέλεια είτε σε μέγεθος σε σύγκριση με τα αντίστοιχα 787.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Simkus της ΕΚΤ: Να ξεκινήσει η συζήτηση για αλλαγές στο PEPP

Αυστρία: Για παραπλανητική διαφήμιση καταδικάστηκε η αεροπορική Austrian Airlines

gazzetta
gazzetta reader insider insider