Eurobank: Στο ΤΧΣ σήμερα η πρόταση για την επαναγορά των μετοχών – Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Στο ΤΧΣ σήμερα η πρόταση για την επαναγορά των μετοχών – Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις
Συνεδρίασε το ΔΣ για να αποφασίσει το προσφερόμενο τίμημα και να καταρτίσει την επιστολή για το ΤΧΣ, τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις.

Την πρότασή της στο ΤΧΣ για την επαναγορά του 1,4% των μετοχών της, καταθέτει σήμερα η Eurobank, όπως είχε γράψει το insider.gr. Χθες συνεδρίασε το ΔΣ της Τράπεζας για να αποφασίσει το προσφερόμενο τίμημα και να καταρτίσει την επιστολή για το ΤΧΣ, ενώ την Δευτέρα αναμένονται ανακοινώσεις για το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος.

Η Eurobank θα επαναγοράσει 52.080.673 μετοχές της (ποσοστό 1,4%) που κατέχει το ΤΧΣ και, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα γίνει η πρώτη πλήρως ιδιωτικοποιημένη τράπεζα. Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank τον Ιούλιο είχε εγκρίνει εύρος τιμήματος μεταξύ 1,10 και 1,90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του premium που θα προσφερθεί στο ΤΧΣ, για την επαναγορά των μετοχών.

Μετά την υποβολή της πρότασης της Eurobank στο ΤΧΣ, οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν θα είναι ταχύτατες, χωρίς να αναιρείται η ανταγωνιστική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει το ΤΧΣ, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Με την επαναγορά των μετοχών της, η Eurobank θα γίνει η πρώτη Τράπεζα που απεγκλωβίζεται από τον έλεγχο του Δημοσίου. Περαιτέρω, η επαναγορά των μετοχών ανταμείβει έμμεσα τους μετόχους της Eurobank, καθώς αυξάνονται τα κέρδη ανά μετοχή, ενώ είναι πλέον ανεμπόδιστος – μετά από 15 χρόνια - ο δρόμος για τη διανομή μερίσματος από το 2024 και εφεξής. Η Διοίκηση της Τράπεζας στοχεύει το 2024 σε καταβολή μερίσματος, που θα αναλογεί τουλάχιστον στο 25% των κερδών του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Το 85% των καταθετικών λογαριασμών με υπόλοιπο έως 5.000 ευρώ – Προθεσμίας μόλις το ¼ των καταθέσεων

Ο φόβος για νέες Folli -Τους γλέντησε η Jumbo - Η «βαρύτητα» του deal Fourlis – Λάτση

Ευάλωτοι οφειλέτες: Νέο «καμπανάκι» για ένταξη στο καθεστώς προστασίας – Μόνη «ομπρέλα» από τους πλειστηριασμούς 

gazzetta
gazzetta reader insider insider