Citigroup: Έρχεται «βαθιά» αναδιοργάνωση με αλλαγές στο management και απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: Έρχεται «βαθιά» αναδιοργάνωση με αλλαγές στο management και απολύσεις
Η Fraser ανέφερε ότι η Citigroup θα χωριστεί σε πέντε κύριες επιχειρηματικές μονάδες που θα αναφέρονται απευθείας σε αυτήν.

Βαθιά αναδιοργάνωση βρίσκεται στα «σκαριά» στην Citigroup σύμφωνα με ανακοίνωση της CEO, Jane Fraser, με σκοπό τον περιορισμό των διαφορετικών διαστρωματώσεων του management για την επιτάχυνση των αποφάσεων.

Η Fraser ανέφερε ότι η Citigroup θα χωριστεί σε πέντε κύριες επιχειρηματικές μονάδες που θα αναφέρονται απευθείας σε αυτήν. Προηγουμένως, η εταιρεία είχε δύο βασικά τμήματα που εξυπηρετούσαν καταναλωτές και μεγάλους θεσμικούς πελάτες.

Στις αναδιαρθρωτικές αλλαγές περιλαμβάνονται περικοπές θέσεων εργασίας, αν και η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον αριθμό, σύμφωνα με πηγές του CNBC.

Η Fraser, που κλείνει την τρίτη της χρονιά στην κορυφή της Citigroup, επιδιώκει να αναζωογονήσει την εταιρεία που έχει βυθιστεί σε μια επίμονη κατρακύλα των μετοχών της. Ενώ η Citigroup είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού μετά την JPMorgan Chase και Bank of America, έχει πολύ μικρότερη εγχώρια τραπεζική λιανική παρουσία από τους ανταγωνιστές της. Αυτό εξηγεί και το γιατί η Citigroup δυσκολεύτηκε στην εποχή της οικονομικής κρίσης μετά το 2008.

Η CEO έχει αποσύρει την Citigroup από την παρουσία της στις αγορές λιανικής στο εξωτερικό, βγαίνοντας από περισσότερες από δώδεκα αγορές συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού. Αλλά η μετοχή της Citigroup έχει υποχωρήσει περίπου 40% από τότε που ανέλαβε η Fraser τον Μάρτιο του 2021, η χειρότερη επίδοση μεταξύ των μεγάλων τραπεζικών ανταγωνιστών της.

«Αυτές οι αλλαγές εξαλείφουν την περιττή πολυπλοκότητα σε όλη την τράπεζα, αυξάνουν τη λογοδοσία για την παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών και ενισχύουν την ικανότητά μας να επωφελούμαστε από τους φυσικούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των επιχειρήσεών μας, με γνώμονα την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων μας», δήλωσε η Fraser.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο: Στο +3,7% - «Αγκάθι» τα καύσιμα

Η ώρα του Μεξικού: Εκθρόνισε την Κίνα και έγινε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ

KPMG: Υποτονικές και το γ’ τρίμηνο οι παγκόσμιες επενδύσεις Venture Capital

gazzetta
gazzetta reader insider insider