Evergrande: «Άλμα» 70% της μετοχής συμπαρασύρει το κινέζικο real estate ανοδικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: «Άλμα» 70% της μετοχής συμπαρασύρει το κινέζικο real estate ανοδικά
Ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ δεν ξέφυγε από το αρνητικό έδαφος, παρασυρόμενος από τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης και της βιομηχανίας.

«Άλμα» τεραστίων διαστάσεων πάνω από 70% πραγματοποιεί η μετοχή της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande την Τετάρτη, ξεχωρίζοντας στον δείκτη Hang Seng του Hang Seng, και ωθώντας ανοδικά όλο το κινεζικό real estate.

Ωστόσο, ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ κινείται γύρω από το όριο, επιβρυμένος από τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης και της βιομηχανίας.

Άλλες μετοχές όπως η Country Garden Holdings και Logan Group επίσης σημείωσαν άνοδο, σημειώνοντας κέρδη 23% και 26% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης περιουσίας Hang Seng σημείωσε άνοδο περίπου 4%.

Τα κέρδη έρχονται αφότου η Country Garden φέρεται να κατόρθωσε να πληρώσει 22,5 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές κουπονιών ομολόγων την Τρίτη, περιορίζοντας τις πιθανότητας χρεοκοπίας. Οι πληρωμές των ομολόγων οφείλονταν αρχικά τον Αύγουστο, αλλά η Country Garden υπέβαλε τις πληρωμές ώρες πριν από τη λήξη μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών.

Ο τομέας ακινήτων της Κίνας πιέζεται από τότε που χρεοκόπησε η Evergrande το 2021. Την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή ξανάρχισε τις διαπραγματεύσεις και έκλεισε σχεδόν 80% χαμηλότερα στην πρώτη της συνεδρίαση σε 17 μήνες. Οι μετοχές της Evergrande έκλεισαν στα 35 σεντς του Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, πριν από το σημερινό ράλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι έρχεται με τις αυξήσεις στα διόδια στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους - Νέος γύρος επαφών και προτάσεων

Αέριο: Η Βόρεια Ελλάδα γίνεται κόμβος ανεφοδιασμού – Ο «χάρτης» των νέων υποδομών

Autohellas: Δεν υπάρχει ανακοίνωση ή εξέλιξη σε σχέση με τη συμμετοχή της στην Aegean Airlines

gazzetta
gazzetta reader insider insider