Αυξήσεις στις προμήθειες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών σχεδιάζουν Visa και Mastercard

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήσεις στις προμήθειες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών σχεδιάζουν Visa και Mastercard
Στην αύξηση των προμηθειών που λαμβάνουν από τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους για συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών προσανατολίζονται οι Visa και Mastercard, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Στην αύξηση των προμηθειών που λαμβάνουν από τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους για συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών προσανατολίζονται οι Visa και Mastercard, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τo οποίο επικαλείται αναφορές από την Wall Street Journal.

Πιο αναλυτικά, αρχής γενομένης από τον προσεχή Οκτώβριο, η Visa εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε ισχύ νέες, πρόσθετες χρεώσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ ο κολοσσός των ηλεκτρονικών πληρωμών προσανατολίζεται στην εφαρμογή νέων χρεώσεων στις εμπορικές πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες από τον Απρίλιο του 2024.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Mastercard, καθώς η αμερικανική εταιρεία θα εφαρμόσει μια νέα χρέωση προέγκρισης για αγορές μέσω πιστωτικών καρτών από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την εταιρεία εμπορικών συμβούλων CMPSI, ενδεχόμενη επιβεβαίωση των παραπάνω πληροφορίων, αναμένεται να επιφέρει πρόσθετο κόστος άνω των 500 εκατ. δολαρίων ετησίως για τους εμπόρους, ενώ σημειώνεται πως το 2022 οι Αμερικανοί επιχειρηματίες πλήρωσαν 160,7 δισ. δολάρια για διατραπεζικές προμήθειες, ποσό αυξημένο κατά 16,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά της, η Mastercard δηλώνει ότι οι αναφορές της Wall Street Journal είναι ανακριβείς, καθώς η εταιρεία δεν έχει εφαρμόσει αυξήσεις στις προμήθειες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Επιπλέον, η υπηρεσία που αναφέρεται στο έγγραφο, αφορά υπάρχουσα υπηρεσία την οποία προσφέρει η Mastercard στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – την τράπεζα του εκάστοτε εμπόρου, βοηθώντας τους να αποφύγουν την πιθανότητα απόρριψης συναλλαγών πάγιας εντολής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

doValue: Λανσάρει την πρώτη self service ψηφιακή υπηρεσία για την εξυπηρέτηση οφειλετών

Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναμένει η Barclays εντός Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider