Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες - Top pick η Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες - Top pick η Alpha Bank
Η αύξηση της τιμής στόχου -σε συνδυασμό με τη διατήρηση των συστάσεων- αντικατοπτρίζει το βελτιωμένο guidance των τραπεζών, κυρίως χάρη στα καθαρά έσοδα από τόκους και τις χαμηλότερες προβλέψεις.

Σε αύξηση της τιμής στόχου για τις μετοχές των ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε η Deutsche Bank, ξεχωρίζοντας την Alpha Bank ως top pick.

Η αύξηση της τιμής στόχου -σε συνδυασμό με τη διατήρηση των συστάσεων- αντικατοπτρίζει το βελτιωμένο guidance των τραπεζών, κυρίως χάρη στα καθαρά έσοδα από τόκους και τις χαμηλότερες προβλέψεις. Αναλυτικότερα:

  • Εθνική Τράπεζα: Η τιμή στόχος αυξάνεται στα 7,10 ευρώ, από 6,70 ευρώ προηγουμένως. Διατηρείται το «hold»
  • Τρ. Πειραιώς: Η τιμή στόχος αυξάνεται στα 3,30 ευρώ, από 3 ευρώ. Διατηρείται σύσταση hold
  • Eurobank: Η τιμή στόχος ανεβαίνει στα 2,05 ευρώ, από 1,90 ευρώ. Διατήρηση «buy»
  • Alpha Bank: Η τιμή στόχος αυξάνεται στα 2 ευρώ, από 1,90 ευρώ. Διατήρηση «buy»

Η Deutshe Bank ορίζει ως top pick τη μετοχή της Alpha Bank, δεδομένης της φθηνότερης αποτίμησης βάσει πολλαπλασιαστών και του μεγαλύτερου περιθωρίου βελτίωσης.

Στο report της, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η εξαιρετική απόδοση των τραπεζών από τις αρχές του έτους (+59% των ελληνικών τραπεζικών δεικτών FTSE/Athex) καταδεικνύει τη μεγάλη στροφή στο επενδυτικό κλίμα μετά και τις ισχυρές επιδόσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους, καθοδηγούμενες από τα επιτόκια, τη συγκράτηση του κόστους, την καλύτερη ποιότητα ενεργητικού και τα αυξημένα επίπεδα κεφαλαίων. «Ωστόσο, το ενδιαφέρον μπορεί ήδη να φθίνει, καθώς οι πολλαπλασιαστές υπερβαίνουν ακόμη και εκείνους των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τους δείκτες τιμών προς κέρδη P/E για το 2024 να κυμαίνονται τώρα στο εκτιμώμενο εύρος των 6 με 7 φορών, τους δείκτες των τιμών προς την ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) στις 0,6 με 0,8 φορές και τους δείκτες απόδοσης ιδίων κεφαλαίων RoTE στο περίπου 9% με 12%», σημειώνεται στο report.

Ο οίκος αναμένει ότι η ισχυρή απόδοση θα συνεχιστεί, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να φτάνουν στο max τους στο τρίτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας του αυξημένου κόστους χρηματοδότησης. Έπειτα αναμένεται να παραμένουν σταθερά, προτού αρχίσουν να υποχωρούν το 2024.

Ωστόσο, η μετακύλιση των καταθέσεων είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, ενώ η αύξηση των χορηγήσεων αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ εκείνη της υπόλοιπης Ευρώπης, παρέχοντας σημαντική στήριξη. Περαιτέρω, οι προβλέψεις εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να μειώνονται λόγω της βελτίωσης της ποιότητας του ενεργητικού, οδηγώντας σε αποδόσεις που θα είναι κοντά σε εκείνες παρόμοιων εγχώριων τραπεζών στην Ευρώπη, παρά τα επίπεδα του δείκτη CET1 που θα φτάσουν τα επίπεδα του 14% με 17% έως το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Euroxx Sec: Περιθώριο ανόδου 30% για τις ελληνικές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider