Μπαρτσελόνα: Η Barca Media εισάγεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με αξία 1 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαρτσελόνα: Η Barca Media εισάγεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με αξία 1 δισ. δολάρια
Η Barca Media δημιουργεί, παράγει και εμπορεύεται το οπτικοακουστικό, ψηφιακό και esports περιεχόμενο του γίγαντα του ισπανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο εισάγεται ο κλάδος media και δημιουργίας περιεχομένου της Μπαρτσελόνα, Barca Media, μέσω συμφωνίας SPAC (Special-Purpose Acquisition Company) με την Mountain & Co. I.

Σημειώνεται πως SPAC είναι η διαδικασία κατά την οποία μια εταιρεία που εισάγεται στο χρηματιστήριο χωρίς καμία εμπορική δραστηριότητα, με μόνο στόχο να εξαγοράσει μια ιδιωτική επιχείρηση και να την μετατρέψει αυτόματα σε εισηγμένη, χωρίς την παραδοσιακή διαδικασία την οποία ακολουθεί μια τυπική είσοδος μέσω IPO (Initial Pulbic Offering).

Όπως ανέφερε το MarketWatch, το deal αποτιμά την αξία της Barca Media στο 1 δισ. δολάρια.

Μόλις η συμφωνία ολοκληρωθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει στο δ' τρίμηνο του 2023, το εταιρικό σχήμα θα διαπραγματεύεται στον Nasdaq με το ticker «BRME».

Η Barca Media δημιουργεί, παράγει και εμπορεύεται το οπτικοακουστικό, ψηφιακό και esports περιεχόμενο του γίγαντα του ισπανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου FC Barcelona, ο οποίος είχε περισσότερους από 434 τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022 και 421 εκατ. χρήστες στα social media.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Huawei: Επιστροφή σε ανάπτυξη του καταναλωτικού κλάδου - Πρώτη φορά μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ιταλία: Σύμπραξη κυβέρνησης - KKR για το 20% της Telecom Italia

gazzetta
gazzetta reader insider insider