Novo Nordisk: Με «όχημα» το Wegovy, ανέβασε τους στόχους εσόδων και κερδών για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novo Nordisk: Με «όχημα» το Wegovy, ανέβασε τους στόχους εσόδων και κερδών για το 2023
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του Wegovy «εκτοξεύτηκαν» στα 7,52 δισ. κορόνες από 1,18 δισ. στο β' τρίμηνο του 2022.

Τελευταία ενημέρωση: 09:57

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για το σύνολο των εσόδων και κερδών στο σύνολο του οικονομικού έτους προχώρησε η φαρμακευτική Novo Nordisk από τη Δανία.

Η κίνηση έρχεται μετά από την έρευνα που είδε το «φως» της δημοσιότητας και η οποία έδειξε ότι το φάρμακο της εταιρείας από τη Δανία για την παχυσαρκία Wegovy μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Έτσι, η εταιρεία αναμένει πως τα λειτουργικά της κέρδη στο σύνολο του 2023 θα παρουσιάσουν άνοδο μεταξύ του 31% και του 37% έναντι αύξησης μεταξύ του 24% και του 30% που «έβλεπε» στο προηγούμενο guidance, τον Απρίλιο.

Για τις πωλήσεις, η διοίκηση αναμένει πως θα παρουσιάσουν ετήσια αύξηση μεταξύ του 27% και του 33%, έναντι εκτίμησης για άνοδο 28% με 34% στο προηγούμενο guidance.

Υπενθυμίζεται πως η κεφαλαιοποίηση της Novo Nordisk έφτασε τα 423 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα επίπεδα του ΑΕΠ της Δανίας και ούσα η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη σε όρους αξίας.

Τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου

Για τη χρήση του β' τριμήνου, η Novo εμφάνισε κέρδη 19,43 δισ. κορόνων Δανίας (2,86 δισ. δολάρια) από κέρδη 13,32 δισ. κορόνων στο β' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 20,63 δισ. κορόνες.

Οι πωλήσεις έφτασαν τα 54,3 δισ. κορόνων, αυξημένες κατά 32% σε ετήσιο επίπεδο έναντι εκτίμησης των αναλυτών για πωλήσεις 55,47 δισ. κορόνων.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του Wegovy «εκτοξεύτηκαν» στα 7,52 δισ. κορόνες από 1,18 δισ. στο β' τρίμηνο του 2022.

Περιορισμένο το Wegovy στις ΗΠΑ

Σημειώνεται πως η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να διατηρεί περιορισμένες τις αρχικές δόσεις του Wegovy στις ΗΠΑ, παρά τη μεγάλη ζήτηση που καταγράφεαι για τη θεραπεία στην αμερικανική αγορά.

Τον Μάιο είχε γνωστοποιήσει πως θα μειώσει κατά το ήμισυ την προμήθεια δόσεων εκκίνησης στην αγορά των ΗΠΑ για αρκετούς μήνες, προκειμένου να διασφαλίσει τις προμήθειες για τους υπάρχοντες ασθενείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Telekom: Ανεβάζει τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2023, στα 41 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider