Η αξία της Novo Nordisk ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αξία της Novo Nordisk ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας!
Η Novo είχε ήδη γίνει η εταιρεία με την υψηλότερη αξία στη Δανία το 2008, ξεπερνώντας τον κολοσσό των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk

Η ξέφρενη πορεία για τη μετοχή της Novo Nordisk συνεχίζει να μαγνητίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών, μετά από από την έρευνα που είδε το «φως» της δημοσιότητας και η οποία έδειξε ότι το φάρμακο της εταιρείας από τη Δανία για την παχυσαρκία Wegovy μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Έτσι, αφότου την Τρίτη έγινε γνωστό πως η Novo βρέθηκε στη δεύτερη θέση των εταιρειών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, το Bloomberg σημειώνει την Τετάρτη πως η αξία της εταιρείας ξεπέρασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Δανίας, με την αξία της να διαμορφώνεται στα 2,87 τρισ. κορόνες (423 δισ. δολάρια).

Η Novo είχε ήδη γίνει η εταιρεία με την υψηλότερη αξία στη Δανία το 2008, ξεπερνώντας τον κολοσσό των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk και με τη διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών να διευρύνεται έκτοτε.

Σήμερα αξίζει περισσότερο από τη συνολική αξία όλων των άλλων εταιρειών του δανικού χρηματιστηριακού δείκτη αναφοράς, του OMXC25, βοηθούμενη από την αλματώδη αύξηση των πωλήσεων φαρμάκων για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon σε συζητήσεις για συμμετοχή στην IPO της Arm - Έως 10 δισ. δολάρια το αντίτιμο

ΗΠΑ: Πάνω από 460 επιχειρήσεις «ερίζουν» για επενδύσεις στους ημιαγωγούς, ύψους 52 δισ. δολαρίων

Αύξηση κερδών 78% για την Honda, με «γκάζια» από τις ΗΠΑ και την εξασθένηση του γιεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider