CVC: Εξετάζει επένδυση σε IPO γερμανικής εταιρείας, ύψους 7 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CVC: Εξετάζει επένδυση σε IPO γερμανικής εταιρείας, ύψους 7 δισ. ευρώ
Ενδιαφέρον για την Douglas, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αποτιμήσει την αξία της εταιρείας αρωμάτων στα 7 δισ. δολάρια.

Το επενδυτικό fund CVC Capital εξετάζει επένδυση σχετικά με τη αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της γερμανικής Douglas, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αποτιμήσει την αξία της εταιρείας αρωμάτων στα 7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το CVC έχει αναθέσει στην Rothschild να διερευνήσει μια πιθανή IPO για την Douglas το 2024, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος. Η IPO της Douglas θα μπορούσε να γίνει στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με την CVC να ετοιμάζει σχετικές κρούσεις σε τράπεζες τον Σεπτέμβριο.

Το Bloomberg υπογραμμίζει πως οι συζητήσεις συνεχίζονται χωρίς να έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν ή πότε θα προχωρήσει η δημόσια εγγραφή της Douglas. Η αποτίμηση και το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθούν επίσης από τις συνθήκες της αγοράς, τη ζήτηση των επενδυτών και την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Εκπρόσωποι της CVC και της Rothschild αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ εκπρόσωπος της Douglas δεν παρείχε άμεσα σχόλια.

Ποια είναι Douglas

Με ιστορία από το 1821, η Douglas διαθέτει περισσότερα από 1.800 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία, η οποία εμφάνισε έσοδα περίπου 3,7 δισ. ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2021/22, επενδύει τόσο στα καταστήματα λιανικής όσο και στην ηλεκτρονική της προσφορά στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης της, με την ονομασία «Let it Bloom».

Η Douglas διερευνά εδώ και χρόνια μια πορεία προς τις δημόσιες αγορές. Η CVC συμφώνησε να εξαγοράσει την επιχείρηση από την Advent International, και την ιδρυτική οικογένεια Kreke, το 2015 έναντι περίπου 2,8 δισ. ευρώ, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Douglas είχε ανακοινώσει σχέδια για δημόσια εγγραφή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delivery Hero: Πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ τα έσοδα - «Καλή πρόοδος στην κερδοφορία»

TUI: Επιστροφή σε κέρδη για πρώτη φορά μετά από την πανδημία - «Πλήγμα» 25 εκατ. ευρώ από τις πυρκαγιές στη Ρόδο

Continental: «Κόβει» τις προβλέψεις για έσοδα λόγω της μειωμένης ζήτησης σε Ευρώπη και Αμερική 

gazzetta
gazzetta reader insider insider