Η Amazon σε συζητήσεις για συμμετοχή στην IPO της Arm - Έως 10 δισ. δολάρια το αντίτιμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon σε συζητήσεις για συμμετοχή στην IPO της Arm - Έως 10 δισ. δολάρια το αντίτιμο
Η IPO της -ελεγχόμενης από την SoftBank- Arm μπορεί να είναι η μεγαλύτερη του τεχνολογικού κλάδου για το 2023.

H Amazon βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να συμμετάσχει ως βασικός επενδυτές στην αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της βρετανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών τσιπ Arm, μαζί με άλλες επιχειρήσεις, σε ένα deal η αξία του οποίου θα μπορούσε να φτάσει τα 10 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η IPO της Arm αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, με την βρετανική εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Intel και την Nvidia, όπως ανέφεραν τον Ιούλιο οι Financial Times.

Το Bloomberg υποστηρίζει πως η IPO της -ελεγχόμενης από την SoftBank- Arm μπορεί να είναι η μεγαλύτερη του τεχνολογικού κλάδου για το 2023.

Η Amazon, με την εκτεταμένη επιχείρηση Web Services, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Arm, που προτιμά τα τσιπ που βασίζονται στην Arm λόγω του κόστους και της αποτελεσματικότητάς τους, εξυπηρετώντας 40.000 πελάτες της Amazon.

Το Bloomberg ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Arm στοχεύει σε IPO με αποτίμηση 60 έως 70 δισ. δολαρίων με στόχο να «πατήσει» στη δημοτικότητα που έχουν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Το roadshow για την IPO έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα, ενώ η τιμολόγηση για την ΑΜΚ θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Σημειώνεται πως η ιαπωνική SoftBank εξαγόρασε την εταιρεία τσιπ το 2016 έναντι 32 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TUI: Επιστροφή σε κέρδη για πρώτη φορά μετά από την πανδημία - «Πλήγμα» 25 εκατ. ευρώ από τις πυρκαγιές στη Ρόδο

Delivery Hero: Πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ τα έσοδα - «Καλή πρόοδος στην κερδοφορία»

gazzetta
gazzetta reader insider insider