ΗΠΑ: Επίσημα το αίτημα χρεοκοπίας από την εταιρεία φορτηγών Yellow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Επίσημα το αίτημα χρεοκοπίας από την εταιρεία φορτηγών Yellow
Προσμετρά τα εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις της εταιρείας μεταξύ των 1 δισ. έως 10 δισ. δολαρίων, με περισσότερους από 100.000 πιστωτές.

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία φορτηγών μεταφοράς στις ΗΠΑ, η Yellow Corp, κατέθεσε επίσημα την Κυριακή αίτημα για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης, μέσα του άρθρου 11 του αμερικανικού Συντάγματος.

Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε την Κυριακή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντελαγουέρ και προσμετρά τα εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις της εταιρείας μεταξύ των 1 δισ. έως 10 δισ. δολαρίων, με περισσότερους από 100.000 πιστωτές.

«Με βαθιά απογοήτευση η Yellow ανακοινώνει ότι κλείνει μετά από σχεδόν 100 χρόνια λειτουργίας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Yellow, Ντάρεν Χόκινς, σε δήλωσή του, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Yellow, που παλαιότερα ονομαζόταν YRC Worldwide, είναι μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες μεταφορών φορτηγών και κυρίαρχος παίκτης στο τμήμα των μεταφορών που μεταφέρει φορτίο για πολλούς πελάτες με ένα μόνο φορτηγό.

Στους πελάτες της περιλαμβάνονται μεγάλοι λιανοπωλητές όπως η Walmart και η Home Depot, κατασκευαστές και η Uber Freight. Ορισμένοι, ωστόσο, έχουν διακόψει τις αποστολές προς την εταιρεία λόγω φόβων ότι θα μπορούσαν να χαθούν ή να εγκλωβιστούν εάν η μεταφορική εταιρεία χρεοκοπούσε.

Η αίτηση πτώχευσης της Yellow έρχεται μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων Teamsters στα τέλη του περασμένου μήνα ότι ειδοποιήθηκε ότι η εταιρεία παύει τις δραστηριότητές της.

Η εταιρεία βρισκόταν σε αμφιλεγόμενες διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο σχετικά με μια εσωτερική πρωτοβουλία αναδιάρθρωσης που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας. Πρόσφατα απέτρεψε μια απεργία από 22.000 εργαζόμενους που εκπροσωπούνται από τους Teamsters.

Πριν επιλυθεί η απειλή απεργίας, η Yellow μήνυσε το συνδικάτο σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κάνσας, επιδιώκοντας να εμποδίσει την απεργία και λέγοντας ότι η άρνηση του συνδικάτου να διαπραγματευτεί είχε ωθήσει την εταιρεία στο «χείλος του αφανισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το μυστικό για άμεση πρόσληψη αποκαλύπτει πρώην υπεύθυνος της Google

gazzetta
gazzetta reader insider insider