Yellow: Χρεοκοπία για την 3η μεγαλύτερη εταιρεία φορτηγών στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yellow: Χρεοκοπία για την 3η μεγαλύτερη εταιρεία φορτηγών στις ΗΠΑ
Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στην απόλυση των 30.000 εργαζομένων  της.

Η Yellow, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία φορτηγών μεταφοράς στις ΗΠΑ, κατέθεσε την Κυριακή 30 Ιουλίου αίτηση για παύση λειτουργίας και υπαγωγής της σε καθεστώς πτώχευσης , αφού απέτυχε να αναδιοργανωθεί και να αναχρηματοδοτήσει χρέος που υπέρβαινε το 1 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στην απόλυση των 30.000 εργαζομένων της.

Νωρίτερα μέσα στον Ιούλιο, η Yellow απέτρεψε μια απειλούμενη απεργία από 22.000 εργαζόμενους που εκπροσωπούνται από το συνδικάτο Teamsters και την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι διερευνά ευκαιρίες για την εκποίηση της εταιρείας logistics τρίτων, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Yellow απέδειξε ιστορικά ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον εαυτό της παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια σε παραχωρήσεις προς τους εργαζόμενους και τα εκατοντάδες εκατομμύρια σε χρηματοδότηση διάσωσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο γενικός πρόεδρος των Teamsters, Σον Ο' Μπράιαν.

Η εταιρεία ειδικευόταν στο τμήμα των μεταφορών που συνδυάζει αποστολές από διαφορετικούς πελάτες στο ίδιο ρυμουλκούμενο.

Στους πελάτες της περιλαμβάνονταν μεγάλοι λιανοπωλητές όπως η Walmart και η Home Depot, κατασκευαστές και η Uber Freight, ορισμένοι από τους οποίους διέκοψαν τις αποστολές φορτίων προς την εταιρεία από φόβο ότι τα εμπορεύματα αυτά θα μπορούσαν να χαθούν ή να εγκλωβιστούν εάν ο μεταφορέας χρεοκοπούσε.

Η αντίδραση του Μπάιντεν

Για τη χρεοκοπία της Yellow, τοποθετήθηκε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να αναφέρει πως η πτώχευση της Yellow αντανακλά τα προβλήματα που είχε η ίδια η εταιρεία και όχι η αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamborghini: Πατάει «γκάζι» για 10.000 πωλήσεις φέτος

Walmart: Επενδύει 1,4 δισ. δολάρια στη online αγορά της Ινδίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider