Comcast: Τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Comcast: Τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις
Τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν αποτελούν και τα μεγαλύτερα κέρδη της Comcast τα τελευταία δύο χρόνια.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Comcast την Πέμπτη, καθώς η υψηλότερη τιμολόγηση βοήθησε στην αντιστάθμιση της συνεχιζόμενης επιβράδυνσης στις ευρυζωνικές της δραστηριότητες.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι ο αριθμός των συνδρομητών για την streaming υπηρεσία Peacock σχεδόν διπλασιάστηκε στα 24 εκατομμύρια σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 85% στα 820 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, οι απώλειες από την πλατφόρμα streaming συνέχισαν να επιβαρύνουν τις δραστηριότητες πολυμέσων της NBCUniversal.

Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 1,13 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 0,97 δολαρίων εκτιμώμενων σε έρευνα της Refinitiv, ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 30,51 δισ. δολάρια έναντι 30,13 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Comcast ανακοίνωσε κέρδη 4,25 δισ. δολαρίων, ή 1,02 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 3,4 δισ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Προσαρμόζοντας τα στοιχεία μιας χρήσης, η Comcast δημοσίευσε 1,13 δολάρια ανά μετοχή για την πιο πρόσφατη περίοδο.

Τα παραπάνω αποτελούν και τα μεγαλύτερα κέρδη της Comcast τα τελευταία δύο χρόνια.

Νωρίτερα φέτος η Comcast άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οργανώνει τα τμήματα της. Η εταιρεία τώρα ομαδοποιεί τις ευρυζωνικές, καλωδιακές και ασύρματες υπηρεσίες της επωνυμίας Xfinity με τη Sky που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα συνολικά έσοδα για το τμήμα ήταν 20,36 δισ. δολάρια, σχετικά σταθερά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία έχασε 19.000 εγχώριους ευρυζωνικούς συνδρομητές κατά τη διάρκεια της περιόδου. Είχε περισσότερους από 32,3 εκατομμύρια συνολικούς πελάτες ευρυζωνικότητας στο τέλος του τριμήνου.

Το περασμένο τρίμηνο, τα στελέχη της Comcast προειδοποίησαν ότι η προσθήκη ευρυζωνικών πελατών θα εξακολουθούσε να αποτελεί πρόκληση στο εγγύς μέλλον, και αντ' αυτού θα επικεντρωνόταν στα μέσα έσοδα ανά χρήστη για την αύξηση των εισροών για την επιχείρηση. Τα υψηλότερα μέσα επιτόκια συνέβαλαν στην αντιστάθμιση των απωλειών συνδρομητών β’ τριμήνου, οδηγώντας σε αύξηση εσόδων κατά 4,4%.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Απότομη πτώση στα κέρδη β' τριμήνου - «Έχασαν» τις εκτιμήσεις

McDonald's: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη τριμήνου με «οδηγούς» τα καταστήματα σε ΗΠΑ και Κίνα

Barclays: Σύμφωνα με τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου παρά την «πτώση» της επενδυτικής τραπεζικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider