H Netflix πρόσθεσε 5,9 εκατ. συνδρομητές στο β' τρίμηνο - Αποδίδει το «κυνήγι των κωδικών»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Netflix πρόσθεσε 5,9 εκατ. συνδρομητές στο β' τρίμηνο - Αποδίδει το «κυνήγι των κωδικών»
Στα 8,2 δισ. δολάρια τα κέρδη για τον κολοσσό του streaming.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Netflix στο β' τρίμηνο, ενώ ο κολοσσός του streaming είδε τους συνδρομητές του να αυξάνονται κατά 5,9 εκατ. στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου, καθώς τέθηκε σε ισχύ το «κυνήγι των κωδικών» στις ΗΠΑ που προβλέπει επιπλέον χρέωση 7,99 δολάρια/μήνα για όσους χρήστες μοιράζονται ένα λογαριασμό εκτός του ίδιου νοικοκυριού. Παράλληλα θετική θεωρείται και η ενεργοποίηση ενός φθηνότερου πακέτου μηνιαίας συνδρομής ύψους 6,99 δολαρίων.

Οι αναλυτές ανέμεναν μία αύξηση κατά 3 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ στο α' τρίμηνο η πλατφόρμα είχε προσθέσει 1,75 εκατομμύρια. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η εταιρεία πρόσθεσε

Παράλληλα, η Netflix ανέφερε κέρδη 3,29 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από την πρόβλεψη σε έρευνα της Refinitiv για κέρδη 2,86 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,49 δισ. δολάρια έναντι 1,44 δισ. στο β' τρίμηνο του 2022.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε πως στο β' τρίμηνο τα έσοδα ανήλθαν στα 8,19 δισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Για το γ' τρίμηνο του 2023, η Netflix αναμένει έσοδα 8,5 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από τις συνδρομές, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο η εταιρεία αναμένει επιπλέον ώθηση στα έσοδα.

Ωστόσο, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street, η μετοχή της Netflix έφτασε να υποχωρεί ως και 5%, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά που έπιασαν στο κλείσιμο των συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Η αβεβαιότητα για την οικονομία έπληξε τα κέρδη στο β' τρίμηνο

Tesla: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο β' τρίμηνο - Σχεδόν 25 δισ. τα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider