Νέες επενδύσεις από την τυροκομική Ρούσσας – Με αυξημένες πωλήσεις στοχεύει στο εξωτερικό

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες επενδύσεις από την τυροκομική Ρούσσας – Με αυξημένες πωλήσεις στοχεύει στο εξωτερικό
Νέες επενδύσεις για την δημιουργία χώρων ωρίμανσης και ψύξης καθώς και αποθήκευσης υλικών συσκευασίας από την θεσσαλική τυροκομική εταιρεία που εξάγει πάνω από το 90% της παραγωγής της.

Έχοντας ολοκληρώσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα 17 εκατ. ευρώ για την αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής της που αύξησε τη δυνατότητα παραγωγής φέτας στους 150 τόνους ανά βάρδια, η τυροκομική Ρούσσας σχεδιάζει νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ με στόχο την δημιουργία χώρων ωρίμανσης και ψύξης καθώς και αποθήκευσης υλικών συσκευασίας.

Ακόμη, η εταιρεία προχωρά στην αδειοδότηση φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικού κόστους άνω των 100 εκατ. ευρώ που θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητα αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας που είναι και η έδρα της. Η νέα φωτοβολταϊκή μονάδα θα προσφέρει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στη μονάδα παραγωγής της Ρούσσας, η οποία ήδη καλύπτει σχεδόν το 30% των ενεργειακών αναγκών της μονάδας παραγωγής με φωτοβολταϊκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τυροκομική καταγράφει αύξηση των πωλήσεων της κατά το πρώτο εξάμηνο, με τη διοίκηση να εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών φέτος θα ξεπεράσει τα 45 εκατ. ευρώ του 2022. Η Ρούσσας εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή. Η εταιρεία εξακολουθεί να στοχεύει σε νέες αγορές της Ασίας που έχουν μια αναδυόμενη μεσαία τάξη, η οποία αναζητεί προϊόντα όπως η ελληνική φέτα. Τέτοιες χώρες είναι η Κίνα, η Μαλαισία και η Ινδονησία και. Στην Ελλάδα τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται κυρίως σε Cash & Carry.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η βρετανική DS Smith ποντάρει στην κυκλική οικονομία με νέες επενδύσεις 34 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

«Κλείδωσε» για Σεπτέμβριο το «Ερευνώ – Καινοτομώ» - Έρχονται και επιδοτήσεις για την απολιγνιτοποίηση

Πειραιάς: Η σημασία του mega πλοίου OOCL PIRAEUS και οι νέες επενδύσεις της PCT

gazzetta
gazzetta reader insider insider