General Motors: Αύξηση 18,8% στις πωλήσεις οχημάτων το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
General Motors: Αύξηση 18,8% στις πωλήσεις οχημάτων το β' τρίμηνο
Οι πωλήσεις της GM το δεύτερο τρίμηνο, μαζί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Honda, η Nissan και η Stellantis, δείχνουν ότι η ζήτηση για νέα οχήματα ανακάμπτει.

Οι πωλήσεις οχημάτων της General Motors στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 18,8% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με τα υποτονικά αποτελέσματα για το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο, όταν αντιμετώπιζε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέφερε πωλήσεις 691.978 νέων οχημάτων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο σε σχέση με 582.401 οχήματα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Οι πωλήσεις EV ξεπέρασαν τις 36.300 κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένων 15.652 το δεύτερο τρίμηνο.

Παράλληλα, η GM διατήρησε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ τους πρώτους έξι μήνες του έτους, με πωλήσεις σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων οχημάτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ από το 1931 που η GM ήταν η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ, με εξαίρεση το 2021, που την εκθρόνισε η Toyota, όμως η αμερικανική επιχείρηση ανέκτησε τον τίτλο πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Πτώση των τιμών για ρεύμα και φυσικό αέριο τον Ιούνιο

Jumbo: Μεικτό μέρισμα 0,3220 ευρώ ανά μετοχή - Άλμα 20% στις πωλήσεις το 1ο εξάμηνο

Real Consulting: Αποκτά το 60% της Advanced Management Solutions για 1,59 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider