Ημιαγωγοί: Η Samsung ξεκινά την παραγωγή των πιο προηγμένων τσιπ το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ημιαγωγοί: Η Samsung ξεκινά την παραγωγή των πιο προηγμένων τσιπ το 2025
Μέσα στο 2023, η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ με διαδικασία 2 νανομέτρων το 2025.

«Φουντώνει» η μάχη των μεγάλων πολυεθνικών στον κλάδο της παραγωγής ηλεκτρονικών τσιπ και ημιαγωγών, με την Samsung να παρουσιάζει την Τετάρτη τον οδικό χάρτη με τον οποίο σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της στην εν λόγω βιομηχανία.

Μέσα στο 2023, η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ με διαδικασία 2 νανομέτρων το 2025. Σύμφωνα με το Reuters, η Samsung ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της διαδικασίας των 2 nm για smartphones και tablets το 2025, στη συνέχεια θα επεκταθεί σε υπολογιστές υψηλών επιδόσεων το 2026 και στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2027.

Ο αριθμός νανομέτρων αναφέρεται στο μέγεθος κάθε μεμονωμένου τρανζίστορ σε ένα τσιπ. Όσο μικρότερο είναι το τρανζίστορ, τόσο περισσότερα από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε έναν ημιαγωγό. Συνήθως, η μείωση του μεγέθους των νανομέτρων μπορεί να αποφέρει πιο ισχυρά και αποδοτικά τσιπ, ανέφερε το CNBC.

Για παράδειγμα, ο τελευταίος επεξεργαστής του iPhone της Apple κατασκευάζεται με διαδικασία 5 nm. Η Samsung προβλέπει ότι τα smartphones θα απαιτούν πιο προηγμένα τσιπ στην πορεία και προετοιμάζεται γι' αυτό το 2025.

Ο υπολογισμός υψηλών επιδόσεων αφορά τσιπ σε data centers για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η Samsung επιδιώκει να επωφεληθεί από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, εν μέρει λόγω της δημοτικότητας του ChatGPT του OpenAI.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

General Mills: Απογοήτευσαν τα έσοδα - Αυξάνει το μέρισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider