Δομική Κρήτης: Συζητήσεις με τον Δημήτρη Κούτρα για αγορά ποσοστού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δομική Κρήτης: Συζητήσεις με τον Δημήτρη Κούτρα για αγορά ποσοστού
Ο Γεώργιος Συνατσάκης βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την κυπριακή εταιρία ADAMS GROUP Ltd συμφερόντων του κ. Δημητρίου Κούτρα.

Την ύπαρξη συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τον Γεώργιο Συνατσάκη για απόκτηση μεριδίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Δομικής Κρήτης από την κυπριακή εταιρεία ADAMΑS GROUP συμφερόντων του κ. Δημητρίου Κούτρα επιβεβαίωσε την Δευτέρα η εισηγμένη, επαληθεύοντας σχετικές αναφορές της στήλης Backstory στα τέλη Μαΐου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που ο Δημήτρης Κούτρας βρίσκεται κοντά στο να αποκτήσει σημαντικό ποσοστό στη Δομική Κρήτης. Το περασμένο φθινόπωρο η συμφωνία των δύο πλευρών είχε φτάσει κοντά στις υπογραφές αλλά τελικά ο κ. Κούτρας μαζί με τη κυπριακή κατασκευαστική Wade Adams τελικά στράφηκαν σε συζητήσεις για την εξαγορά της Άκτωρ. Ως γνωστόν οι διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Ελλάκτωρ δεν ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και στη συνέχεια η Άκτωρ πέρασε στα χέρια της Intrakat των Δ. Μπάκου, Ι. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

«Η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «∆ΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΑΝΩΝΥΜΟΣΤΕΧΝΙΚΗΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ»), σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 1715/26.6.2023 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία μας ζητήθηκε ο σχολιασμός δημοσιεύματος ηλεκτρονικού τύπου, και σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας με τον βασικό μέτοχό της, κ. Γεώργιο Συνατσάκη, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:

α) Ο εν λόγω μέτοχος βρίσκεται όντως σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την κυπριακή εταιρία ADAMΑS GROUP Ltd συμφερόντων του κ. Δημητρίου Κούτρα για την αγορά από την τελευταία εταιρία μετοχών του κ. Συνατσάκη στη ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.

β) Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται μεν σε στάδιο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί προχωρημένο, πλην όμως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία και, επομένως, η συμμετοχή της εταιρίας ADAMΑS GROUP Ltd στο μετοχικό σχήμα της ΔΟΜΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ θα εξαρτηθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων ως προς τα ζητήματα, για τα οποία δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.

Η Εταιρία, τηρώντας τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις και προς προστασία του επενδυτικού κοινού, διαβεβαιώνει ότι αν επιτευχθεί συμφωνία για την πώληση μετοχών από τον κ. Συνατσάκη στην εταιρία ADAMΑS GROUP Ltd, ως γεγονότος, η δημοσιοποίηση του οποίου θα ανεμένετο ευλόγως να επηρεάσει την τιμή των μετοχών της, θα προβεί άμεσα στη δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda: Ο Στέφανος Κοτσώλης νέος πρόεδρος του ΔΣ

ΣΒΑΠ για αποτέλεσμα εκλογών: Να γυρίσουμε σελίδα στην οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider