Πώς το υποβρύχιο στον Τιτανικό προκάλεσε απώλειες στη μετοχή της Logitech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς το υποβρύχιο στον Τιτανικό προκάλεσε απώλειες στη μετοχή της Logitech
Το gamepad F710 της Logitech, αξίας 30 δολαρίων, είναι το χειριστήριο του OceanGate.

Σημαντικές απώλειες, της τάξης του 3,6%, σημείωσε την Τετάρτη στο αμερικανικό χρηματιστήριο η μετοχή της Logitech, αφότου έγινε γνωστό πως η εταιρεία «συνδέεται» με την υπόθεση του υποβρυχίου OceanGate που έχει ναυγήσει κοντά στον Τιτανικό, που έχει μαγνητίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ένα από τα gamepads της ελβετικής εταιρείας χρησιμοποιούνταν για να κατευθύνει το υποβρύχιο που χάθηκε ενώ μετέφερε πέντε άτομα στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Το gamepad F710 της Logitech, αξίας 30 δολαρίων, είναι το χειριστήριο του OceanGate, όπως αναφέρθηκε σε εκπομπή του CBS που προβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο δημοσίευμα του CBS, ο CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας, ένας από τους πέντε ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο υποβρύχιο, έδειξε στον δημοσιογράφο Ντείβιντ Ρογκ το χειριστήριο με το οποίο, όπως είπε, «τρέχει όλο το πράγμα», κάνοντας τον δημοσιογράφο να ξεσπάσει σε γέλια.

Σύμφωνα με το Theverge.com, τα χειριστήρια παιχνιδιών χρησιμοποιούνται σε άλλες περιπτώσεις για τον έλεγχο των περισκοπίων υποβρυχίων, όπως γίνεται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και την εταιρεία The Boring Company του Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τιτανικός: Στα ύψη η αγωνία για το υποβρύχιο - Στις 14:08 τελειώνει το οξυγόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider