Prodea: «Πράσινο φως» για μέρισμα 0,255 ευρώ/μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Prodea: «Πράσινο φως» για μέρισμα 0,255 ευρώ/μετοχή
Τη διανομή μερίσματος 0,255 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2022, ενέκρινε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Prodea. 

Τη διανομή μερίσματος 0,255 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2022, ενέκρινε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Prodea.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεδομένης της διανομής προσωρινού μερίσματος ύψους 0,110 ευρώ σε συνέχεια της από 1ης Δεκεμβρίου 2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, το υπόλοιπο προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε 0,145 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2022 (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» κατά τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 (Record Date).

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 μέσω της πληρώτριας τράπεζας Πειραιώς ως εξής:

1.1 Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις.

1.2 Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων. Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε 5 έτη παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα ελληνικά mid-caps συστήνονται στους Ελβετούς επενδυτές

Κόκκινα δάνεια: Έρχονται νέοι κανόνες για servicers και funds

Καύσιμα: Μικρή άνοδος στην τιμή της βενζίνης – Προσδοκίες για πτώση λόγω διεθνών πιέσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider