Adidas: «Αισιόδοξη» καθώς οι πωλήσεις του α' τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Adidas: «Αισιόδοξη» καθώς οι πωλήσεις του α' τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1%, σε σχέση με την αύξηση 4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Καλύτερο των προσδοκιών ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2023 για την Adidas, με πωλήσεις μειωμένες μόλις κατά 1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών θα αλλάξει την τύχη του. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των πωλήσεων κατά 4% από το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας.

Τα έσοδα στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα παρέμειναν αρνητικά, ωστόσο το συνολικό μέγεθος διατηρήθηκε σταθερό, σε οργανική βάση, στα 5,27 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές ανέμεναν 5,08 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών κατέγραψε ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 24 εκατ. ευρώ, ενώ ανακοίνωσε λειτουργικό κέρδος 60 εκατ. ευρώ και χαμηλότερο μεικτό περιθώριο 44,8%, εξαιτίας του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας και των αυξημένων εκπτώσεων.

Σημειώνεται πως η περσινή ρήξη με τον σχεδιαστή του Yeezy, Kanye West, επηρέασε τα αποτελέσματα και άφησε απούλητα εμπορεύματα αξίας 1,2 δισ. ευρώ, με την Adidas να προβλέπει λειτουργικές ζημιές 500 εκατ. ευρώ φέτος αν δεν μπορέσει να πουλήσει τα προϊόντα της σειράς. Επίσης, αναμένει 200 εκατ. ευρώ σε εφάπαξ κόστη, καθώς εκτιμά να επιστρέψει σε κερδοφόρα ανάπτυξη το επόμενο έτος. Η Adidas τερμάτισε τη συνεργασία αυτή τον Οκτώβριο, αφού ο καλλιτέχνης έκανε μια σειρά από ρατσιστικά σχόλια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Epson: Εκτυπωτές και βιντεοπροβολείς «ζέσταναν» τις πωλήσεις του 2022 - Αισιοδοξία και για το 2023

Από το «είσαι άνεργος» στα 8,4 δισ. ευρώ - Ο CEO της Airbnb διέψευσε τη μητέρα του

Mytilineos: Σε νέα υψηλά επίπεδα παγιώνεται η κερδοφορία

gazzetta
gazzetta reader insider insider