Βενέτη: Βρέθηκε λύση για τα Παγωτά Δωδώνη – Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με τις τράπεζες

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βενέτη: Βρέθηκε λύση για τα Παγωτά Δωδώνη – Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με τις τράπεζες
Συμφωνία με τις τράπεζες για τριετές σχέδιο εξυγίανσης της Παγωτά Δωδώνη. Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της εταιρείας Βενέτη, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Σε συμφωνία με τις τράπεζες για την εξαγορά της «Παγωτά Δωδώνη» κατέληξε η εταιρεία Βενέτη, επιχειρώντας να δώσει ξανά ζωή σε μια εταιρεία που ταλανίζεται χρόνια.

«Βρέθηκε λύση για τα Παγωτά Δωδώνη. Η εταιρεία θα μπει σε διαδικασία εξυγίανσης για τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες για την εξαγορά των δανείων και μετοχών της», αποκάλυψε το μεσημέρι της Τρίτης στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας Βενέτη, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

«Έχουμε συμφωνήσει για το πώς θα γίνει η διαδικασία εξυγίανσης της Παγωτά Δωδώνη. Τη διαδικασία την υπαγορεύουν οι τράπεζες κι εμείς ανταποκρινόμαστε σε αυτήν», σημείωσε ο ίδιος, σπεύδοντας μάλιστα να προσθέσει πως η συμφωνία περιλαμβάνει και τα κτήρια.

Τριετές σχέδιο εξυγίανσης και αναπτυξιακό πλάνο

Όπως εξήγησε, το σχέδιο εξυγίανσης θα είναι τριετές, ενώ θα το πλαισιώσει και ένα σημαντικό αναπτυξιακό πλάνο, το οποίο θα προβλέπει τη λειτουργία 12 συνολικά καταστημάτων - δύο εταιρικών και 10 που θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο της δικαιόχρησης - την παραγωγή νέων προϊόντων, καθώς και την ενίσχυση του δικτύου στη συνέχεια.

Ο κ. Μονεμβασιώτης αν και δεν αποκάλυψε το τίμημα της εξαγοράς, περιορίστηκε να δηλώσει πως είναι κατά περίπου 15% αυξημένο σε σχέση με εκείνο που είχε αρχικά καταθέσει στο διαγωνισμό η εταιρεία Βενέτη.

Δεν αλλάζει το σήμα, τα Παγωτά Δωδώνη μένουν ως έχουν

«Τα Παγωτά Δωδώνη είναι το πιο ποιοτικό σήμα παγωτού στην Ελλάδα», τόνισε με νόημα ο κ. Μονεμβασιώτης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως η εταιρεία ήταν εκείνη που απέτυχε, όχι το σήμα. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως εξήγησε, «το σήμα θα παραμείνει ως έχει, ως Παγωτά Δωδώνη».

Δύσκολος ο δρόμος της εξυγίανσης

«Ο δρόμος ο δικός μας για τα Παγωτά Δωδώνη είναι μεγάλος και δύσκολος. Κάποιοι άλλοι αυτό το κατάλαβαν και για αυτό εγκατέλειψαν τις διαδικασίες», δεν δίστασε να αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Μονεμβασιώτης.

Τι προηγήθηκε

Ήταν τον Ιούλιο του 2022 όταν έγινε γνωστό ότι η επενδυτική εταιρεία συμμετοχών First Runner αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία για την εταιρεία Παγωτά Δωδώνη. Η προσφορά της First Runner, συμφερόντων του επικεφαλής της ΕΛΓΕΚΑ, Αλέξανδρου Κατσιώτη, κρίθηκε ως η προτιμητέα εκ μέρους των πιστωτών, με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και υπογραφής των συμβάσεων πώλησης των κοινοπρακτικών και διμερών δανείων της εταιρείας.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό στις αρχές του 2023, η προσπάθεια διάσωσης της Παγωτά Δωδώνη από την εταιρεία First Runner δεν είχε αίσιο τέλος, με τη δεύτερη να αποσύρει τελικά το ενδιαφέρον της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αττική Οδός: Εγκρίθηκε η «τελική» σύμβαση παραχώρησης – Τα διόδια και το timing των προσφορών

Varko Bay: «Ανοίγει» το 2026 το υπερπολυτελές θέρετρο των 182 εκατ. ευρώ – Οι κατοικίες και η «σφραγίδα» της Accor

Ελληνικό: Ποια κατασκευαστικά σχήματα «φλερτάρουν» με τον «Mixed - Use Tower» των Lamda – Brook Lane

gazzetta
gazzetta reader insider insider