Fed: «Ορατή μία ήπια ύφεση» - «Αναγκαία η αύξηση των επιτοκίων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: «Ορατή μία ήπια ύφεση» - «Αναγκαία η αύξηση των επιτοκίων»
Τα μηνύματα που εκπέμπουν κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Μια ύφεση στις ΗΠΑ είναι σίγουρα εφικτή καθώς οι απότομες αυξήσεις επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο διέρχονται πλήρως την οικονομία, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Όσταν Γκούλσμπι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε τις τρέχουσες συνθήκες σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ και να μην σκεφτείτε ότι κάποια ήπια ύφεση είναι σίγουρα στο τραπέζι ως πιθανότητα», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο CNBC. «Τα στοιχεία το δείχνουν αυτό και έχουμε αυξήσει τα επιτόκια σχεδόν κατά 500 μονάδες βάσης σε ένα χρόνο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο έτερος συνάδελφός του στη Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, εξήρε την ανάγκη μιας ακόμη αύξησης των επιτοκίων και τη διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω της έλλειψης προόδου στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Παρά ένα έτος επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων, δεν έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο» στην επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2% και πρέπει να μετακινήσουμε τα επιτόκια ακόμη υψηλότερα, επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του, επίσης την Παρασκευή, ότι η Fed θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων.

Η οικονομία έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις, συνεχίζουν να μειώνονται αργά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η καλύτερη «άμυνα» απέναντι στην ακρίβεια σύμφωνα με οικονομική σύμβουλο

Ρεκόρ εσόδων για τη JP Morgan: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% στο 1ο τρίμηνο - Ράλι 6% για τη μετοχή

UnitedHealth: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για το α' τρίμηνο - Καθαρά κέρδη 5,61 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider