Η First Citizens θα διατηρήσει τους εργαζόμενους της Silicon Valley Bank - Κέρδη 50% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η First Citizens θα διατηρήσει τους εργαζόμενους της Silicon Valley Bank - Κέρδη 50% για τη μετοχή
Τα 17 υποκαταστήματα της Silicon Valley θα λειτουργήσουν πλέον ως First Citizens από σήμερα.

Η αμερικανική τράπεζα First Citizens έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά όλων των δανείων και των καταθέσεων της Silicon Valley Bank σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC).

Τα 17 υποκαταστήματα της Silicon Valley θα λειτουργήσουν πλέον ως First Citizens από σήμερα.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει στο δυναμικό της τους εργαζόμενους που είχε η SVB μέχρι τη χρεοκοπία της.

Ακόμα, πρόσθεσε πως το deal θα προσμετρηθεί στα κέρδη ανά μετοχή της First Citizens.

Σημειώνεται πως στον απόηχο της συμφωνίας για την εξαγορά της SVB η μετοχή της First Citizens ενισχύεται άνω του 50% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, συμπαρασύροντας ανοδικά όλες τις μετοχές των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι η SVB έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που πτώχευσε εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καταρρέοντας σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την εγκατάλειψη ενός σχεδίου για συγκέντρωση κεφαλαίων. «Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη συναλλαγή σε συνεργασία με την FDIC που θα πρέπει να δώσει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο Φρανκ Χόλντιγκ Τζ. διευθύνων σύμβουλος της First Citizens.

Από τις 10 Μαρτίου 2023, η Silicon Valley είχε περίπου 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και περίπου 119 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές καταθέσεις. Η σημερινή συναλλαγή περιελάμβανε την αγορά περίπου 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων της SVB, των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ένωσης με έκπτωση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στη διαχείριση για διάθεση από το FDIC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider