Η First Citizens εξαγοράζει την Silicon Valley Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η First Citizens εξαγοράζει την Silicon Valley Bank
Στην εξαγορά όλων των δανείων και των καταθέσεων της Silicon Valley Bank προχώρησε η First Citizens Bank & Trust Co.

Η First Citizens Bank συμφώνησε να εξαγοράσει τη Silicon Valley Bank, που κατάρρευσε τον προηγούμενο μήνα και τροφοδότησε τραπεζική κρίση, προκαλώντας μεγάλες αγωνίες στις αγορές.

H εταιρία με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας συνήψε συμφωνία για την εξαγορά όλων των δανείων και των καταθέσεων της SVB σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων FDIC.Τα 17 υποκαταστήματα της Silicon Valley θα λειτουργήσουν πλέον ως First Citizens από σήμερα.

«Οι πελάτες της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τρέχον υποκατάστημά τους έως ότου λάβουν ειδοποίηση από την First–Citizens Bank & Trust Company ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μετατροπές των συστημάτων για να επιτραπεί η πλήρης τραπεζική εξυπηρέτησηή τους σε όλες τις άλλες τοποθεσίες των υποκαταστημάτων» προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι η SVB έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που πτώχευσε εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καταρρέοντας σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την εγκατάλειψη ενός σχεδίου για συγκέντρωση κεφαλαίων. «Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη συναλλαγή σε συνεργασία με την FDIC που θα πρέπει να δώσει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο Φρανκ Χόλντιγκ Τζ. διευθύνων σύμβουλος της First Citizens.

Από τις 10 Μαρτίου 2023, η Silicon Valley είχε περίπου 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και περίπου 119 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές καταθέσεις. Η σημερινή συναλλαγή περιελάμβανε την αγορά περίπου 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων της SVB, των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ένωσης με έκπτωση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στη διαχείριση για διάθεση από το FDIC.

Silicon Valley Bank

Η Silicon Valley Bank, δραστηριοπιούνταν κυρίως τον τομέα των τεχνολογικών startups. Χωρίς κρυπτονομίσματα ή σκάνδαλα, κλήθηκε να καλύψει μια τρύπα στον ισολογισμό της από την έκθεση στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Ωστόσο, μόλις ανακοίνωσε το σχέδιο για άντληση 2,25 δισ. δολαρίων από τις αγορές μέσω έκδοσης μετοχών, οι καταθέτες πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να αποσύρουν τα χρήματά τους. Οι μετοχές της βυθίστηκαν κατά 60% την επόμενη μέρα και η τράπεζα πέρασε στον έλεγχο της FDIC. Όταν η ομοσπονδιακή αρχή δεν μπόρεσε να της βρει αγοραστή, αποφάσισε τη διάλυσή της και την ασφάλιση του συνόλου των καταθέσεών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ για Twitter: Αξίζει κάτω από 20 δισ. δολάρια - «Τσεκούρι» άνω του 50% από ό,τι το αγόρασα

Smart Readiness: Ξεκινά το κουπόνι επιδότησης για εγκατάσταση οπτικών ινών σε κτίρια

Intrakat – ΑΚΤΩΡ: Πώς η συμφωνία θα αλλάξει το τοπίο στις υποδομές

gazzetta
gazzetta reader insider insider