First Republic Bank: Φουντώνουν οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωσή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
First Republic Bank: Φουντώνουν οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωσή της
Το ενδεχόμενο παρέμβασης για τη στήριξη της First Republic Bank εξετάζουν CEOs τραπεζών της Wall Street και αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το ενδεχόμενο παρέμβασης για τη στήριξη της First Republic Bank εξετάζουν ηγέτες της Wall Street και αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, εξερευνούν το ενδεχόμενο να προσφερθεί κρατική στήριξη που θα ενθαρρύνει το κλείσιμο συμφωνίας, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση.

Οι εμπλεκόμενοι έχουν εξετάσει μια ποικιλία μέτρων για να καταστεί η εταιρεία πιο ελκυστική σε πιθανούς επενδυτές ή σε κάποιον αγοραστή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασφαλίσουν ότι θα αποφευχθεί μια ακόμη χρεοκοπία αμερικανικής τράπεζας.

Μεταξύ άλλων επιλογών που εξετάζονται είναι η πιθανότητα το κράτος να απαλλάξει τη First Republic Bank από assets που έχουν διαβρώσει το ενεργητικό της. Ενώ οι επενδυτές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να βοηθήσουν, η λύση κολλάει στις μη πραγματοποιηθείσες ζημιές της τράπεζας.

Άλλες ιδέες υπό συζήτηση είναι η χορήγηση εγγυήσεων, η εφαρμογή πιο ευέλικτων κανόνων για τα κεφάλαια και η χαλαρότερη εφαρμογή των ορίων για τους μετόχους, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η τράπεζα, σημείωσαν οι πηγές.

Σημειώνεται ότι χθες η μετοχή της First Republic Bank έκανε άλμα 30%, μετά την κατάρρευση του 47% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Το 2024 μπαίνουν τα θεμέλια για τα Data Center - Τα σχέδια αναδιάρθρωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider