Στα «πράσινα» η Wall Street με «άλμα» 6% για τις τράπεζες - Στο +30% η First Republic

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» η Wall Street με «άλμα» 6% για τις τράπεζες - Στο +30% η First Republic
Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones, στο +1,5% ο Nasdaq λίγο πριν το νέο «χτύπημα» της Fed.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών πως ο τραπεζικός κλάδος θα καταφέρει να ξεπεράσει τις Συμπληγάδες της τραπεζικής κρίσης μετά την κατάρρευση των SVB και Signature Bank, «έβαψαν» πράσινο το ταμπλό στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενόψει και της νέας αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης που αναμένεται την Τετάρτη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 316 μονάδων ή 0,98% και διαμορφώθηκε στις 32.560 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 1,3% στις 4.002 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 11.860 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,58%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, με κέρδη άνω του 6% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης SPDR Regional Banking ETF, καθώς οι τραπεζικές μετοχές έλαβαν ώθηση τόσο από τις δηλώσεις Γέλεν για περαιτέρω εγγυήσεις στις καταθέσεις σε περίπτωση επιδείνωσης της τραπεζικής κρίσης, όσο και η διαφαινόμενη διάσωση της ελβετικής Credit Suisse μέσω της εξαγοράς της από την ανταγωνίστρια UBS.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της First Republic εκτοξεύτηκε κατά σχεδόν 30%, μετά την κατάρρευση του 47% στη συνεδρίαση της Δευτέρας

Μάκρο

Κατά 14,5% αυξήθηκαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον πρώτο μήνα που καταγράφεται αύξηση των πωλήσεων από τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά και για την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από τον Ιούλιο του 2020. Ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες κατά 22,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fed σε ετοιμότητα εγγύησης «όλων» των καταθέσεων, η ΕΚΤ... όχι

«Βουτιά» 2% για τον χρυσό - Η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 6 εβδομάδων

Πετρέλαιο: Κέρδη για δεύτερη ημέρα, καθώς καταλαγιάζουν οι τραπεζικοί φόβοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider