Η TikTok «απαντά» στον Μπάιντεν: Η πώληση μετοχών δεν θα λύσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η TikTok «απαντά» στον Μπάιντεν: Η πώληση μετοχών δεν θα λύσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια
«Μια πώληση των μετοχών δεν θα επιλύσει τις ανησυχίες των Αμερικανών για την εθνική ασφάλεια» υπογράμμισε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Η διοίκηση της TikTok προσπαθεί να διασκεδάσει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τη γνωστή πλατφόρμα στις ΗΠΑ, μετά από την προειδοποίηση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για το ότι η κινεζική ByteDance θα πρέπει να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει στην εταιρεία για να μην υπάρξει απαγόρευσης της πλατφόρμας στις ΗΠΑ.

Ο CEO της TikTok, Σου Ζι Τσιου, μίλησε στην Wall Street Journal και τόνισε πως η πρόταση των ΗΠΑ για πώληση των μετοχών από την ByteDance δεν προσφέρει περισσότερη ασφάλεια από αυτή που έχει ήδη προτείνει η διοίκηση της πλατφόρμας.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι που δεν μπορεί να επιλυθεί» από την πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί από την TikTok. «Μια πώληση των μετοχών δεν θα επιλύσει τις ανησυχίες των Αμερικανών για την εθνική ασφάλεια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Δύσης, με την αιτιολογία πως τα στοιχεία και τα δεδομένα των χρηστών του TikTok μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση της Κίνας.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να ξοδέψει 1,5 δισ. δολάρια σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της ασφάλειας της εφαρμογής στις ΗΠΑ απέναντι στα στοιχεία και τα δεδομένα των χρηστών της πλατφόρμας.

Σημειώνεται πως ο CEO της TikTok θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider