Έντεκα τραπεζικοί κολοσσοί με 30 δισ. δολ. διασώζουν την First Republic Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντεκα τραπεζικοί κολοσσοί με 30 δισ. δολ. διασώζουν την First Republic Bank
Μια συμφωνία της First Repyblic με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες θα μπορούσε να συναφθεί ακόμη και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

JP Morgan, Morgan Stanley και αρκετά ακόμη τραπεζικά μεγαθήρια των ΗΠΑ είναι σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας στήριξης της κλυδωνιζόμενης First Republic Bank, με την κατάθεση 30 δισ. δολαρίων για να μην γίνει εκείνη ο επόμενος «αδύναμος κρίκος» στην «αλυσίδα» των χρεοκοπιών.

Οι προτάσεις που συζητούνται περιλαμβάνουν ακόμη και το ενδεχόμενο να παράσχουν στη First Republic σημαντική κεφαλαιακή «ένεση», σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η First Republic εξετάζει διάφορες πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης μεταοχικού κεφαλαίου, που θα μπορούσε να λάβει διάφορες μορφές. Στα πιθανά σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται επίσης το ενδεχόμενο πλήρους εξαγοράς της, αν και κατ’ ορισμένους η συγκεκριμένη επιλογή μοιάζει απίθανη στην παρούσα φάση.

Ειδικότερα, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup και JPMorgan θα συνεισφέρουν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια η καθεμία, ενώ η Goldman Sachs, και η Morgan Stanley θα καταθέσουν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Truist, PNC, U.S. Bancorp, State Street και Bank of New York θα καταθέσουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια η καθεμία. Οι σχετικές καταθέσεις θα πρέπει να παραμείνουν στην First Republic για τουλάχιστον 120 ημέρες.

Η κατάσταση, πάντως, είναι ρευστή και επί του παρόντος είναι εξαιρετικά αβέβαιο το αν θα υπάρξει κάποια συμφωνία και τι είδους θα μπορούσε να είναι αυτή. Όμως σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση απαιτεί τις «ευλογίες» των ρυθμιστικών αρχών και θα εξαρτηθεί, τουλάχιστον εν μέρει, από την ιδιαίτερα έντονη μεταβλητότητα που εμφανίζει η μετοχή της τράπεζας.

Μια συμφωνία της First Repyblic με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες θα μπορούσε να συναφθεί ακόμη και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν απόδοση ευθυνών για την υπόθεση της Credit Suisse

Πώς «διαβάζουν» Citi - Barclays την κρίση της Credit Suisse - Τα σχέδια διάσωσης και η επόμενη ημέρα

«Αδικαιολόγητος» ο πανικός στις αγορές για την Credit Suisse διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της SNB

gazzetta
gazzetta reader insider insider