Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse με «βουτιά» 12%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse με «βουτιά» 12%
H μετοχή της Credit Suisse υποχωρεί την Δευτέρα άνω του 12% και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 2,2 δολαρίων.

Ισχυρές πιέσεις για μία ακόμα συνεδρίαση δέχεται η μετοχή της Credit Suisse, καθώς το κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές των τραπεζικών κολοσσών μετά την κατάρρευση των SVB και Signature Bank στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού επηρεάζει και το ελβετικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων τα τελευταία τρίμηνα.

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της Credit Suisse υποχωρεί την Δευτέρα άνω του 12% και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 2,2 δολαρίων.

Σημειώνεται πως η ελβετική τράπεζα για το δ' τρίμηνο του 2022 ανέφερε καθαρή ζημία 1,51 δισεκατομμύρια δολάρια για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022 οι πελάτες της προχώρησαν στην απόσυρση κεφαλαίων ρεκόρ 120 δισ. δολαρίων.

Το τριμηνιαίο αποτέλεσμα ήταν χειρότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών για καθαρή ζημία 1,32 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, ανεβάζοντας συνολικά τη ζημιά σε επίπεδο έτους στα 7,3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Στον αντίποδα, τα CDS (credit default swaps ή συμβόλαια παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων) πενταετούς διάρκειας χτύπησαν νέα υψηλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «σοκ» στις ΗΠΑ: Κλείνει και η Signature Bank

O CEO της Silicon Valley Bank πούλησε μετοχές 3,5 εκατ. δολαρίων, 11 ημέρες πριν την κατάρρευσή της

Ράλι για το bitcoin και το USDC μετά την παρέμβαση των αμερικανικών αρχών για την υπόθεση SVB

gazzetta
gazzetta reader insider insider