ΕΥΔΑΠ: Νέο «περιβαλλοντικό» έργο 91 εκατ. ευρώ σε Σπάτα - Αρτέμιδα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Νέο «περιβαλλοντικό» έργο 91 εκατ. ευρώ σε Σπάτα - Αρτέμιδα
Πρόκειται για το έργο της κατασκευής δικτύων ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς στις Δημοτικές Ενότητες Σπάτων και Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας. Αγωγοί μήκους 192 χλμ., 10 χιλ. συνδέσεις, προσφορές στις 24/04.

Έναν ακόμα μεγάλο «περιβαλλοντικό» διαγωνισμό στο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, όπου συνολικά προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα 800 εκατ. ευρώ, προκήρυξε η εισηγμένη ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για το έργο της κατασκευής δικτύων ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς στις Δημοτικές Ενότητες Σπάτων και Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας, ύψους άνω των 91 εκατ. ευρώ (74,5 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε έως τις 24/04/2023.

Ποιο είναι το έργο

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων (εσωτερικών δικτύων, συλλεκτήριων αγωγών, αντλιοστασίων προσαγωγής ή ανύψωσης μετά των καταθλιπτικών αγωγών) σε περιοχές του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, όπως φαίνεται στο συνημμένο σχέδιο Γενικής Διάταξης Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων. Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων -συνδέσεων των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης των έργων ορίστηκε σε 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε περίπου 192,5 χλμ. και τα φρεάτια επίσκεψης σε 4.496 τεμάχια. Προβλέπεται η κατασκευή πέντε Α/Σ προσαγωγής (τεσσάρων στην Αρτέμιδα και ενός στα Σπάτα) και δύο Α/Σ ανύψωσης (στην Αρτέμιδα). Περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων των όμορων ακινήτων συνολικού αριθμού 10.000 συνδέσεων.

Το σύνολο των αποχετευόμενων περιοχών θα οδηγείται – είτε βαρυτικά είτε διαμέσου αντλιοστασίου και καταθλιπτικού αγωγού - στο προβλεπόμενο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, το οποίο χωροθετείται στη θέση «Πλατύ Χωράφι – Έτος Στέκο» εντός των ορίων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και συγκεκριμένα στα ΒΑ όρια της Δ.Ε. Σπάτων.

Βάσει της επιλεξιμότητας των δαπανών ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου αναλύεται στα εξής Μέρη:

  • το Μέρος Α που αφορά σε επιλέξιμες δαπάνες (κατασκευή δικτύων φυσικής ροής, του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού, αντλιοστασίων ακαθάρτων και εξωτερικών διακλαδώσεων ακινήτων),
  • το Μέρος Β που αφορά σε μη επιλέξιμες δαπάνες (μηχανικά κλείστρα αγωγών δικτύου και ασφαλτικά, αποκαταστάσεις).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥΔΑΠ: Ωριμάζει ο μεγάλος διαγωνισμός 200 εκατ. ευρώ για το «μέτωπο» των δήμων Σαρωνικού

Μηχανικοί: Ο σιδηρόδρομος, οι παθογένειες και τα προβλήματα του κλάδου

gazzetta
gazzetta reader insider insider