Adidas: Αποζημίωση «μαμούθ» στον πρώην CEO - 16 εκατ. ευρώ και «ανεργία» για 18 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Adidas: Αποζημίωση «μαμούθ» στον πρώην CEO - 16 εκατ. ευρώ και «ανεργία» για 18 μήνες
«Ό,τι έγινε, έγινε. Προχωράμε. Κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω» επεσήμανε ο Οικονομικός Διευθυντής της Adidas, Xαλμ Ολχμάιερ.

Η Adidas θα δώσει αποζημίωση 16 εκατ. ευρώ στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Κάσπερ Ρόρστεντ στο πλαίσιο συμφωνίας για τη λήξη της συνεργασίας τους μετά την απομάκρυνσή του.

Η καταβολή περιλαμβάνει 12 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης, 3,6 εκατομμύρια ευρώ σε ρήτρα μη ανταγωνισμού για τους επόμενους 18 μήνες και άλλα 300.000 ευρώ για την κάλυψη του συμβολαίου του για την περίοδο από 12 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με την γερμανική φίρμα αθλητικών παπουτσιών.

Ο Ρόρστεντ συμφώνησε να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος τέσσερα χρόνια πριν λήξει το συμβόλαιό του το 2026. Έτσι μπήκε τέλος σε μια ταραχώδη εξαετή θητεία όπου τα πρώτα θετικά επιτεύγματα επισκιάστηκαν από επαναλαμβανόμενες ανησυχίες για τα κέρδη, ένα μποϊκοτάζ των καταναλωτών στην Κίνα και μια κρίση μετά το τέλος της συνεργασίας με τον ράπερ Ye (Κάνιε Γουέστ).

Η αποκάλυψη της πληρωμής του Ρόρστεντ την Τετάρτη συνέπεσε με την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει να μειώσει το μέρισμα κατά 79%. Ο Οικονομικός Διευθυντής Xαλμ Ολχμάιερ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Adidas ακολουθούσε τις γερμανικές οδηγίες εταιρικής διακυβέρνησης για την αποζημίωση Ρόρστεντ. «Ό,τι έγινε, έγινε. Προχωράμε. Κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω» υπογράμμισε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

OMEGA και Swatch προσθέτουν ένα 12ο ρολόι στη σειρά MoonSwatch

Indian Motorcycles και Jack Daniel's αποκάλυψαν μια μοτοσικλέτα βαμμένη με ουίσκι

Σύνοδος AUKUS: Συνάντηση Μπάιντεν, Σούνακ, Αλμπανέζι τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον

gazzetta
gazzetta reader insider insider