Που είναι ασφαλισμένη η Hellenic Train

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Που είναι ασφαλισμένη η Hellenic Train
Στο λυκόφως αναζήτησης των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος και στο πρελούδιο ανακάλυψης των αιτιών δημιουργίας του πλησιάζει η ώρα των αποζημιώσεων.

Στο λυκόφως αναζήτησης των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος και στο πρελούδιο ανακάλυψης των αιτιών δημιουργίας του πλησιάζει η ώρα των αποζημιώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό η Hellenic Train φαίνεται να είναι ασφαλισμένη στην Generali στην οποία ανήκουν τόσο η επιβατική όσο και η εμπορική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα της περασμένης Τρίτης.. Οι εργαζόμενοι της ίδιας εταιρίας καλύπτονται με ομαδικό ασφαλιστήριο στην Ευρωπαϊκή Πίστη.

Παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά ορισμένοι μόνο Κλάδοι Ασφάλισης κατά Ζημιών, που «φωτογραφίζουν» το εύρος των ασφαλιστικών κινδύνων από το ατύχημα στα Τέμπη:

Ο Κλάδος 1 «Ατυχήματα» περιλαμβάνει τις υποκατηγορίες 1.1 κατ’ αποκοπήν παροχές, 1.2 περιοδικές παροχές αποζημιώσεων, 1.3 συνδυασμό των προηγούμενων και τον 1.4 «μεταφερόμενα πρόσωπα». Στον κλάδο περιλαμβάνονται και τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες.

Ο Κλάδος 4 «Σιδηροδρομικά Οχήματα», καλύπτει κάθε ζημιά την οποία υφίστανται τα σιδηροδρομικά οχήματα.

Ο Κλάδος 7 «Μεταφερόμενα Εμπορεύματα» καλύπτει κάθε ζημιά την οποία υφίστανται τα μεταφερόμενα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευμάτων, αποσκευών και κάθε άλλου αγαθού ανεξαρτήτως του μεταφορικού μέσου.

Ο Κλάδος 13 «Γενική Αστική Ευθύνη» καλύπτει κάθε είδους αστική ευθύνη που δεν εμπίπτει στους κλάδους 10 (αστική ευθύνη από χερσαία οχήματα) και 12 (αστική ευθύνη από θαλάσσια, λιμναία και ποτάμια σκάφη).

Ο Κλάδος 17 «Νομική Προστασία» περιλαμβάνει την ανάληψη δικαστικών εξόδων και την παροχή νομικής προστασίας.

Ο Κλάδος 18 «Βοήθεια» περιλαμβάνει την υποχρέωση άμεσης παροχής βοήθειας, σε χρήμα και σε είδος, προς πρόσωπα που περιέρχονται σε δυσχερή θέση κατά τη διάρκεια μετακινήσεων ή απουσίας από την κατοικία ή τον τόπο συνήθους διαμονής τους είτε υπό άλλες περιστάσεις ανεξάρτητα από μετακίνηση ή απουσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider