Νέα προϊόντα από την PepsiCo Hellas μετά το «στοίχημα» επαναπατρισμού των αναψυκτικών ΗΒΗ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα προϊόντα από την PepsiCo Hellas μετά το «στοίχημα» επαναπατρισμού των αναψυκτικών ΗΒΗ
Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου παράλληλα με τα σχέδια για την επιστροφή της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ στην Ελλάδα. Η επόμενη μέρα.

Πιστή στον διαρκή εμπλουτισμό του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου παραμένει η PepsiCo Hellas, με στόχο την ενίσχυση των μεριδίων της στις αγορές των αλμυρών σνακ και αναψυκτικών.

Την ώρα που η απόφασή της για την επιστροφή της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ στην Ελλάδα σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στην πολύχρονη επιχειρηματική της διαδρομή, η αναπτυξιακή της στρατηγική εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην παραγωγή νέων προϊόντων που θα ανταποκρίνονται στις καταναλωτικές ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Το νέο προϊόν

Κατά τη συμμετοχή της στην έκθεση HORECA 2023 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-13 Φεβρουαρίου, η PepsiCo Hellas παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το νέο της προϊόν, το Lipton Ice Tea Sparkling. Πρόκειται για παγωμένο τσάι με ελαφρύ ανθρακικό που συνδυάζει τη γνωστή γεύση του Lipton Ice Tea μαζί με δροσιστικές φυσαλίδες. Το προϊόν θα κυκλοφορήσει, σε κουτί αλουμινίου 330ml, σε τρεις γεύσεις: λεμόνι, ροδάκινο και λεμόνι χωρίς ζάχαρη. Το Lipton Ice Tea Sparkling είναι χαμηλό σε θερμίδες και δεν περιέχει συντηρητικά ή πρόσθετα γλυκαντικά.

Η «επιστροφή» των αναψυκτικών ΗΒΗ στην Ελλάδα

Όπως ανακοινώθηκε προ δεκαημέρου, η παραγωγή των εμβληματικών αναψυκτικών ΗΒΗ επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια πενταετία περίπου, μετά τη στρατηγική συνεργασία της PepsiCo Hellas με τη θεσσαλική ΕΨΑ. Από την ερχόμενη άνοιξη τα κουτάκια αλουμινίου των αναψυκτικών ΗΒΗ θα συσκευάζονται στις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ στο Βόλο.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών δεν προέκυψε μέσα σε μια νύχτα. «Η PepsiCo Hellas μας προσέγγισε. Είναι κάτι που το συζητούσαμε χρόνια. Προηγήθηκαν αρκετές ασκήσεις επί χάρτου πριν την οριστικοποίηση της συνεργασίας» είχε αποκαλύψει, μιλώντας στο insider.gr, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ, Μιχάλης Τσαούτος, κάνοντας λόγο για μια ψήφο εμπιστοσύνης μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στη βολιώτικη βιομηχανία αναψυκτικών με έδρα την Αγριά Βόλου που «επιβεβαιώνει ότι η παραγωγή μας είναι υψηλών προδιαγραφών». Όπως εξηγεί, τα κουτάκια αλουμινίου ΗΒΗ θα παρασκευάζονται σε υπάρχουσα γραμμή παραγωγής της ΕΨΑ, για την οποία δρομολογείται μια επένδυση της τάξης των 300-350 χιλ. ευρώ, η οποία θα αφορά στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ιδίως σε ζητήματα ποιοτικού ελέγχου. Οι παραγγελίες των νέων μηχανημάτων έχουν γίνει και αναμένεται να φτάσουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εντός του επόμενου διμήνου, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή.

Την ίδια στιγμή, πηγές της Pepsico Hellas δήλωναν στο insider.gr πως «αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την ΕΨΑ επειδή είναι μια ελληνική εταιρεία με παραγωγή υψηλών προδιαγραφών και σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Η απόφαση της PepsiCo Hellas να προχωρήσει σε επαναπατρισμό της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ σε συνεργασία με μία ελληνική εταιρεία εντάσσεται στον ευρύτερο αναπτυξιακό της σχεδιασμό ενώ αποτελεί ταυτόχρονα υλοποίηση μιας σημαντικής της δέσμευσης.

Παράλληλα με τη μεταφορά της παραγωγής στην Ελλάδα, η PepsiCo Hellas θα προχωρήσει και στον εικαστικό επανασχεδιασμό των συσκευασιών της ΗΒΗ, με στόχο την ανανέωσή τους, καθώς και στην αλλαγή της φόρμουλας του πορτοκαλιού με στόχο να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στις γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η PepsiCo Hellas προχώρησε στη διακοπή των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα πριν από μια πενταετία περίπου, μεταφέροντας την παραγωγή σε χώρες της Ευρώπης. Είχε προηγηθεί σταδιακό «λουκέτο» στις τρεις μονάδες παραγωγής και διανομής μη αλκοολούχων ποτών που διέθετε σε Οινόφυτα, Κορωπί, Λουτράκι.

Το 2016 η Pepsico έκλεισε το εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών στα Οινόφυτα, προχωρώντας στην πώλησή του λίγα χρόνια αργότερα, ενώ το 2017 πούλησε και τις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, με αγοραστή την εταιρεία Pet City. Μερικά χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2013 «σίγησαν» οι μηχανές της ιστορικής μονάδας εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι – μιας παραγωγικής μονάδας που είχε ταυτιστεί με τη σύγχρονη ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Κι όμως σχεδόν μια δεκαετία μετά οι μηχανές πήραν πάλι «μπρος» τη χρονιά που μας πέρασε... Τον Σεπτέμβριο του 2021 η PepsiCo Hellas ολοκλήρωσε την πώληση του εργοστασίου στο Λουτράκι στην εταιρεία N.U. AQUA με στόχο την επαναλειτουργία της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού, Λουτρακίου Κορινθίας, η οποία και εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2022. Η PepsiCo Hellas έχει αναλάβει τη διάθεση του φυσικού μεταλλικού νερού «Eonio Λουτράκι» στην αγορά.

Η ΗΒΗ είναι ένα ιστορικό προϊόν της PepsiCo Hellas που κυκλοφορεί σχεδόν έναν αιώνα στην ελληνική αγορά και περιλαμβάνει αναψυκτικά με γεύσεις, mixers και χυμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ποντάρει» πολλά στις εξαγωγές ο Μακεδονικός Χαλβάς - Τα επόμενα βήματα

«Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» οι μειώσεις των τιμών στα τρόφιμα

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Νέα προϊόντα και ταμπελάκια - «Τσουχτερά» πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ

gazzetta
gazzetta reader insider insider