Google: Υπάλληλοι «κράζουν» τον CEO για βιαστική παρουσίαση του Bard

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Υπάλληλοι «κράζουν» τον CEO για βιαστική παρουσίαση του Bard
«Οι άνθρωποι που συνδέθηκαν περίμεναν να ακούσουν περισσότερα, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι δεν γνώριζαν καν για την εκδήλωση - Ένας παρουσιαστής ξέχασε να φέρει ένα τηλέφωνο που ήταν απαραίτητο για την επίδειξη.

Τα «πυρά» εργαζομένων λαμβάνει η διοίκηση και προσωπικά ο CEO της Google, για τον τρόπο που ανακοινώθηκε, μέσα στην εβδομάδα, ο «ανταγωνιστής» του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, το σύστημα Bard.

Υπάλληλοι χαρακτήρισαν βιαστική και κακοστημένη την παρουσίαση του Bard, σύμφωνα με μηνύματα και memes που εξέτασε και επικαλείται το CNBC.

Τη Δευτέρα, η Google έσπευσε να παρουσιάσει λεπτομέρειες του chatbot της εταιρείας, μία ημέρα νωρίτερα από εκδήλωση της Microsoft για το Bing. Περισσότερες λειτουργίες για το Bard αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ανάμεσα στις δύο εκδηλώσεις της Google, η Microsoft παρουσίασε πώς η μηχανή αναζήτησης Bing θα ενσωματώσει την τεχνολογία αναζήτησης διαλόγου με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, προσκαλώντας δημοσιογράφους σε μια επίδειξη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Η Microsoft επενδύει πλέον δισεκατομμύρια στην OpenAI, την εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκδήλωσης της Google, την Τετάρτη, ο επικεφαλής του τμήματος αναζήτησης Πραμπχακάρ Ραγκαβάν παρουσίασε εν συντομία κάποιες διαφάνειες με παραδείγματα των δυνατοτήτων του Bard. «Οι άνθρωποι που συνδέθηκαν περίμεναν να ακούσουν περισσότερα, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι δεν γνώριζαν καν για την εκδήλωση» γράφει το CNBC. Ένας παρουσιαστής ξέχασε να φέρει ένα τηλέφωνο που ήταν απαραίτητο για την επίδειξη.

Η Alphabet ανέβασε στο Twitter ένα μικρό βίντεο που τίθεται η εξής ερώτηση στο Bard: «Για ποιες νέες ανακαλύψεις του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb μπορώ να μιλήσω στον 9χρονο γιο μου;». Ανάμεσα σε πολλές απαντήσεις, σε μία υπονοούνταν ότι το τηλεσκόπιο χρησιμοποιήθηκε για να τραβηχτούν οι πρώτες φωτογραφίες ενός πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα της Γης, κάτι που ήταν λάθος και εντοπίστηκε. Η αλήθεια είναι πως οι πρώτες φωτογραφίες εξωπλανητών τραβήχτηκαν από το Very Large Telescope (VLT) του European Southern Observatory το 2004.

«Το σφάλμα δείχνει τη σημασία μιας αυστηρής διαδικασίας δοκιμών, κάτι που ξεκινάμε αυτή την εβδομάδα με το πρόγραμμα Trusted Tester. Θα συνδυάσουμε την εξωτερική ανατροφοδότηση με τις δικές μας εσωτερικές δοκιμές για να βεβαιωθούμε ότι οι απαντήσεις του Bard πληρούν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας με βάση τις πληροφορίες του πραγματικού κόσμου» υπογράμμισε εκπρόσωπος της Google.

Αυτή την εβδομάδα, οι μετοχές της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, υποχώρησαν περισσότερο από 9%, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την απειλή που συνιστά το ChatGPT στην βασική υπηρεσία αναζήτησης της Google, αλλά και για τη φαινομενικά εσπευσμένη αντίδραση της εταιρείας στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Microsoft.

Η θέση της Google στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης είναι γνωστή αιτία ανησυχίας, σχολιάζει το CNBC που αναφέρεται σε μια συνάντηση των εργαζομένων της, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την οποία στελέχη της εταιρείας είχαν υπογραμμίσει πως η φήμη της εταιρείας θα μπορούσε να υποστεί πλήγμα, αν γίνονταν βεβιασμένες κινήσεις στην τεχνολογία ΑΙ που «απέχει πολύ από το να είναι τέλεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Πρόστιμο 6,8 εκατ. ευρώ στη γερμανική τράπεζα Helaba - Το 2ο μεγαλύτερο από το 2014

Volvo: Άλμα σχεδόν 15% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

Από τα supercars στις μοτοσικλέτες - 28 δίτροχα των 86.000 ευρώ βάζει στην παραγωγή η Praga

gazzetta
gazzetta reader insider insider