«Βουτιά» 8% για την Alphabet στον απόηχο της παρουσίασης του νέου chatbot τεχνητής νοημοσύνης

Newsroom
Μοιράσου το
«Βουτιά» 8% για την Alphabet στον απόηχο της παρουσίασης του νέου chatbot τεχνητής νοημοσύνης
Ισχυρές απώλειες άνω του 8% καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της Alphabet (μητρικής της Google) στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ισχυρές απώλειες άνω του 8% καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της Alphabet (μητρικής της Google) στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς φαίνεται πως η επενδυτική κοινότητα δεν υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη την «απάντηση» του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στο ChatGPT της OpenAI.

Αναλυτικότερα, η παρουσίαση του Bard, του νέου chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Google, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα σε εκδήλωση στο Παρίσι, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει τους επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν κάτι περισσότερο από την εταιρεία στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί τόσο το ChatGPT της OpenAI όσο και το Bing, το ανανεωμένο πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft, η οποία παράλληλα σκοπεύει να επενδύσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια στο ChatGPT.

Από την πλευρά της η Google, ανέφερε πως το Bard θα τεθεί σε κυκλοφορία εντός των επόμενων «λίγων» εβδομάδων, ενώ οι συντελεστές του νέου AI chatbot παρουσίασαν ορισμένους τρόπους χρήσης της εφαρμογής, όπως η «βοήθεια» για την επιλογή οχήματος προς αγορά ή η οργάνωση ενός ταξιδιού στη Βόρεια Καρολίνα.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο, ο CEO της Google Sundar Pichai, η πλατφόρμα θα λειτουργεί αρχικά σε μια «light» έκδοση της Lamda, που θα απαιτεί λιγότερη «ισχύ» ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τη χρησιμοποιούν ταυτόχρονα. O CEO της Google πρόσθεσε επίσης ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αναζήτηση της Google για να κάνουν πιο λεπτομερείς ερωτήσεις από ό,τι στο παρελθόν.

«Το AI μπορεί να είναι χρήσιμο σε αυτές τις στιγμές, συνθέτοντας ιδέες για ερωτήσεις όπου δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση», σημείωσε. «Σύντομα, θα δείτε λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη στην αναζήτηση που θα παρέχουν σύνθετες πληροφορίες και πολλαπλές προοπτικές σε διάφορες μορφές, ώστε να κατανοήσετε γρήγορα τη μεγάλη εικόνα και να μάθετε περισσότερα από τον ιστό» συμπλήρωσε.

Τι είναι το ChatGPT

Το ChatGPT έχει συνεπάρει το Διαδίκτυο από τότε που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου, συγκεντρώνοντας τα πρώτα του εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Η μίμηση της ανθρώπινης συνομιλίας πυροδότησε εικασίες σχετικά με τις δυνατότητές του να υποκαταστήσει τους επαγγελματίες συγγραφείς και ακόμη και να απειλήσει τη βασική επιχείρηση αναζήτησης της Google. Πίσω από αυτό βρίσκεται ο Sam Altman ο οποίος κερδίζει χρήματα χρεώνοντας τους προγραμματιστές για άδεια χρήσης της τεχνολογίας του.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται στο μοντέλο γλώσσας GPT-3 του OpenAI και έρχεται στο τέλος ενός έτους με εντυπωσιακές προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη. Το μοντέλο δημιουργίας εικόνων Dall-E της εταιρείας - το οποίο δέχεται γραπτές προτροπές για καλλιτεχνικές συνθέσεις καθώς και άλλων εικόνων - οδήγησε επίσης σε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στους δημιουργικούς κλάδους. Η OpenAI εργάζεται ήδη σε ένα διάδοχο μοντέλο GPT-4 για την επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

OpenAI: Έρχεται μηνιαία συνδρομή 20 δολαρίων για το ChatGPT

Το «κυνήγι» του επόμενου GhatGPT τροφοδοτεί με ράλι τις μετοχές AI στη Wall Street